INZERCE

Jablečná žemlovka

Výborná

INZERCE

Ingredience

porce
9
  • 500 g Vánočka Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 95 krystalový cukr Přidáno do
  • 25 g Rozpuštěné máslo Přidáno do
  • 25 g Rozpuštěné máslo Přidáno do
  • 100 ml mléko Přidáno do
  • 200 ml smetana na vaření Přidáno do
  • 500 g Odstředěný tvaroh Přidáno do
  • 3 žloutek Přidáno do
  • 50 g moučkový cukr Přidáno do
  • 3 kus jablko Přidáno do
  • 1 vanilkový cukr Přidáno do
  • 2 kl skořice Přidáno do
  • 3 vaječné bílky Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

Smícháme 1 vejce, 1 žloutek, 25g cukru, 25g másla, smetanu a mléko. Nakrájíme vánočku na drobné kousky a důkladně namočíme do připravené směsi. Připravíme si tvarohovou vrstvu. Dva žloutky s moučkovým cukrem rozmícháme a přidáme tvaroh. Na jablkovou část jen nastrouháme jablka a přimícháme vanilkový cukr se skořicí. Na dně pekáče umístíme vrstvu namočené vánočky. Přidáme vrstvu jablek, použijeme všechna jablka. Na to přidáme tenkou vrstvu tvarohu, opět vánočku, zbytek tvarohu a znovu vánočku. Dáme péct na 35 minut při 160°C. Mezitím si ušleháme sníh z bílků a 70g cukru. Sníh přidáme na upečenou žemlovku a necháme ještě 10 minut zapéci při 180°C.

2. Krok

Dobrou chuť kamarádi!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1415 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image recepty_milka

Jablečná žemlovka

Výborná

70
Zápis
9
Počet porcí
Postup
1. Krok

Smícháme 1 vejce, 1 žloutek, 25g cukru, 25g másla, smetanu a mléko. Nakrájíme vánočku na drobné kousky a důkladně namočíme do připravené směsi. Připravíme si tvarohovou vrstvu. Dva žloutky s moučkovým cukrem rozmícháme a přidáme tvaroh. Na jablkovou část jen nastrouháme jablka a přimícháme vanilkový cukr se skořicí. Na dně pekáče umístíme vrstvu namočené vánočky. Přidáme vrstvu jablek, použijeme všechna jablka. Na to přidáme tenkou vrstvu tvarohu, opět vánočku, zbytek tvarohu a znovu vánočku. Dáme péct na 35 minut při 160°C. Mezitím si ušleháme sníh z bílků a 70g cukru. Sníh přidáme na upečenou žemlovku a necháme ještě 10 minut zapéci při 180°C.

2. Krok

Dobrou chuť kamarádi!

Ingredience
500 g
Vánočka
1
vejce
95
krystalový cukr
25 g
Rozpuštěné máslo
25 g
Rozpuštěné máslo
100 ml
mléko
200 ml
smetana na vaření
500 g
Odstředěný tvaroh
3
žloutek
50 g
moučkový cukr
3 kus
jablko
1
vanilkový cukr
2 kl
skořice
3
vaječné bílky