INZERCE

Zdroj: Pixabay : kalhh

Hrachová polévka podle babiččina receptu

Tento velmi jednoduchý a chutný recept na hrachovou polévku jsem zdědila přímo po své babičce. Sama jsem ji dělala nesčetněkrát a pokaždé, když jsem ji připravovala, jsem cítila lásku a péči, kterou babička do vaření této polévky vložila. Její bohatá chuť a sametová konzistence jsou vždy hitem pro rodinu i přátele.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Sušený zelený loupaný hrášek Přidáno do
  • 1 Cibule Přidáno do
  • 1 velké brambory Přidáno do
  • 2 mrkev Přidáno do
  • 1 Kus Celer Přidáno do
  • 100 g Pancetta Přidáno do
  • 2 bobkové listy Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 Čajová lžička Majoránka Přidáno do
  • 2 l voda Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Recept na hrachovou polévku připravíte tak, že nejprve namočíte zelený loupaný hrách do vody na nejméně 12 hodin nebo přes noc. Tento krok byste neměli vynechat, protože hrášek změkne a polévka získá charakteristickou krémovou strukturu.

2. Krok

Oloupejte a nakrájejte cibuli, brambory, mrkev a celer na kostičky. Pancettu nakrájejte na malé kostičky. Babička vždycky říkala, že použití pancetty dodá jídlu hlubší rozměr chuti.

3. Krok

Na velké pánvi osmahněte pancettu. Když je slanina křupavá, přidejte cibuli a smažte ji do průsvitna.

4. Krok

Jakmile cibule zprůsvitní, přidejte brambory, mrkev a celer a restujte asi 5 minut.

INZERCE
5. Krok

Přidejte namočený hrášek a zalijte vodou. Přidejte bobkové listy, sůl, pepř a majoránku.

6. Krok

Vše přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Polévku přikryjte a vařte asi hodinu. Babička vždy zdůrazňovala, že pomalé vaření je klíčem k rozvinutí chutí.

7. Krok

Přibližně po hodině by měla hrachová polévka dosáhnout požadované konzistence. Pokud je příliš hustá, přidejte trochu vody. Před podáváním odstraňte bobkové listy.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Gretarezepte

Hrachová polévka podle babiččina receptu

Tento velmi jednoduchý a chutný recept na hrachovou polévku jsem zdědila přímo po své babičce. Sama jsem ji dělala nesčetněkrát a pokaždé, když jsem ji připravovala, jsem cítila lásku a péči, kterou babička do vaření této polévky vložila. Její bohatá chuť a sametová konzistence jsou vždy hitem pro rodinu i přátele.

60
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Recept na hrachovou polévku připravíte tak, že nejprve namočíte zelený loupaný hrách do vody na nejméně 12 hodin nebo přes noc. Tento krok byste neměli vynechat, protože hrášek změkne a polévka získá charakteristickou krémovou strukturu.

2. Krok

Oloupejte a nakrájejte cibuli, brambory, mrkev a celer na kostičky. Pancettu nakrájejte na malé kostičky. Babička vždycky říkala, že použití pancetty dodá jídlu hlubší rozměr chuti.

3. Krok

Na velké pánvi osmahněte pancettu. Když je slanina křupavá, přidejte cibuli a smažte ji do průsvitna.

4. Krok

Jakmile cibule zprůsvitní, přidejte brambory, mrkev a celer a restujte asi 5 minut.

5. Krok

Přidejte namočený hrášek a zalijte vodou. Přidejte bobkové listy, sůl, pepř a majoránku.

6. Krok

Vše přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Polévku přikryjte a vařte asi hodinu. Babička vždy zdůrazňovala, že pomalé vaření je klíčem k rozvinutí chutí.

7. Krok

Přibližně po hodině by měla hrachová polévka dosáhnout požadované konzistence. Pokud je příliš hustá, přidejte trochu vody. Před podáváním odstraňte bobkové listy.

Ingredience
500 g
Sušený zelený loupaný hrášek
1
Cibule
1 velké
brambory
2
mrkev
1 Kus
Celer
100 g
Pancetta
2
bobkové listy
sůl a pepř podle chuti
1 Čajová lžička
Majoránka
2 l
voda