INZERCE

Hovězí na houbách

Recept na hovězí na houbách je jednoduchý a chutný pokrm, který lze připravit za méně než hodinu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 600 g hovězího masa nejlépe svíčková nebo roštěnec Přidáno do
  • 400 g čerstvých žampionů lze použít i směs lesních hub Přidáno do
  • 1 středně velká cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce polévkové oleje nejlépe olivový Přidáno do
  • 1 Lžíce másla Přidáno do
  • 150 ml smetany na vaření nebo více Přidáno do
  • 1 polévková lžíce hladké mouky Přidáno do
  • sůl pepř podle chuti Přidáno do
  • Čerstvá petrželka na ozdobu volitelně Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Hovězí maso očistěte od blan a nakrájejte na tenké plátky nebo proužky. Očistěte žampiony a nakrájejte je na plátky. Cibuli a česnek nakrájejte najemno.

2. Krok

V pánvi rozehřejte olej a máslo na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nejsou skleněné.

3. Krok

Přidejte nakrájené hovězí maso do pánve a smažte, dokud není z vnější strany zapečené. Osolte a opepřete podle chuti.

4. Krok

Přidejte nakrájené žampiony do pánve a promíchejte, aby se směs rovnoměrně rozložila. Vařte asi 5-7 minut, dokud houby nezačnou ztrácet vodu.

5. Krok

Přidejte lžíci mouky do pánve a promíchejte, aby se mouka rovnoměrně rozložila. Vařte další 2 minuty.

6. Krok

Pomalu přidejte smetanu do pánve a míchejte, aby se vytvořila omáčka. Případně můžete omáčku zahustit další moukou rozpuštěnou ve vodě. Vařte na mírném ohni dalších 10-15 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.

7. Krok

Chutná omáčka by měla být krémová a hladká. Podávejte hovězí na houbách s rýží . Ozdobte čerstvou petrželkou, pokud máte rádi.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Rýže

176 recepty

Dršťky

118 recepty

Saláty

267 recepty

Mascarpone

131 recepty

Vánoční

84 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Oběd

2815 recepty

Pečivo

534 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty