INZERCE

Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky jsou tradiční japonské pokrm, který se skládá z tenkého těsta plněného různými náplněmi.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g hladké mouky Přidáno do
  • 100 ml teplé vody Přidáno do
  • 1 špetka soli Přidáno do
  • 300 g mletého vepřového masa nebo kuřecího Přidáno do
  • 150 g bílého zelí Přidáno do
  • jemně nasekaného Přidáno do
  • 2 jarní cibulky Přidáno do
  • jemně nasekané Přidáno do
  • 1 lžička nastrouhaného česneku Přidáno do
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru Přidáno do
  • 2 Lžíce sojové omáčky Přidáno do
  • 1 Lžíce sezamového oleje Přidáno do
  • 1 a špetka Soli pepře podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Připravte gyoza těsto: V míse smíchejte hladkou mouku a sůl. Postupně přidejte vroucí vodu a míchejte lžící nebo vidličkou, dokud se nevytvoří těsto. Vypracujte těsto na hladkou kouli a nechte ho odpočinout přikryté utěrkou po dobu 30 minut.

2. Krok

Mezitím připravte náplň: V míse smíchejte všechny ingredience pro náplň a důkladně promíchejte.

3. Krok

Po odpočinku těsta ho rozdělte na dvě části a každou část rozválejte na tenký plát. Pomocí kulatého vykrajovátka (asi 8 cm v průměru) vykrojte kruhy z těsta.

4. Krok

Na každý kruh těsta dejte lžičku náplně. Okraje těsta navlhčete vodou a pečlivě zavřete knedlíčky, stlačte okraje a vytvořte záhyby, aby držely těsto pohromadě.

5. Krok

Gyoza knedlíčky uvařte na páře po dobu 10-15 minut nebo je můžete smažit v pánvi na mírném ohni přikryté pokličkou s trochou oleje a vodou. Smažte je asi 3 minuty na jedné straně, poté přidejte vodu a pokryjte pokličkou, nechte je vařit dalších 3-4 minuty, dokud nezměknou a náplň je propečená.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2573 recepty

Cuketa

89 recepty

Smažené

475 recepty

Masové pokrmy

1274 recepty

Dezert

1803 recepty

Brambory

393 recepty

Levná jídla

630 recepty

Čočka

34 recepty

Pomazánky

168 recepty

Mascarpone

125 recepty

Hlíva

8 recepty