INZERCE

Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky jsou tradiční japonské pokrm, který se skládá z tenkého těsta plněného různými náplněmi.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g hladké mouky Přidáno do
  • 100 ml teplé vody Přidáno do
  • 1 špetka soli Přidáno do
  • 300 g mletého vepřového masa nebo kuřecího Přidáno do
  • 150 g bílého zelí Přidáno do
  • jemně nasekaného Přidáno do
  • 2 jarní cibulky Přidáno do
  • jemně nasekané Přidáno do
  • 1 lžička nastrouhaného česneku Přidáno do
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru Přidáno do
  • 2 Lžíce sojové omáčky Přidáno do
  • 1 Lžíce sezamového oleje Přidáno do
  • 1 a špetka Soli pepře podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Připravte gyoza těsto: V míse smíchejte hladkou mouku a sůl. Postupně přidejte vroucí vodu a míchejte lžící nebo vidličkou, dokud se nevytvoří těsto. Vypracujte těsto na hladkou kouli a nechte ho odpočinout přikryté utěrkou po dobu 30 minut.

2. Krok

Mezitím připravte náplň: V míse smíchejte všechny ingredience pro náplň a důkladně promíchejte.

3. Krok

Po odpočinku těsta ho rozdělte na dvě části a každou část rozválejte na tenký plát. Pomocí kulatého vykrajovátka (asi 8 cm v průměru) vykrojte kruhy z těsta.

4. Krok

Na každý kruh těsta dejte lžičku náplně. Okraje těsta navlhčete vodou a pečlivě zavřete knedlíčky, stlačte okraje a vytvořte záhyby, aby držely těsto pohromadě.

5. Krok

Gyoza knedlíčky uvařte na páře po dobu 10-15 minut nebo je můžete smažit v pánvi na mírném ohni přikryté pokličkou s trochou oleje a vodou. Smažte je asi 3 minuty na jedné straně, poté přidejte vodu a pokryjte pokličkou, nechte je vařit dalších 3-4 minuty, dokud nezměknou a náplň je propečená.

Podobné recepty

Vepřová krkovice se zelím a knedlíkem

Tradiční recept, který potěší každého milovníka domácí kuchyně.
anna01
anna01
Náhled receptu Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika
Videorecept

Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika

Tento recept na tradiční české jídlo Vepřo, knedlo, zelo je jednoduchý a chutný. Krásně propečené vepřové maso, nasládlé knedlíky a jemně opepřené zelí - to vše tvoří skvělou kombinaci chutí a textur.

Pečený vepřový bůček se zelím a knedlíkem

Dokonalý tradiční slovenský pečený bůček s kysaným zelím a knedlíkem, který připravujeme hlavně o svátcích.
Adela_cooks
Adela_cooks
Náhled receptu Jednoduchá svíčková z halali
Videorecept

Jednoduchá svíčková z halali

Tento klasický český pokrm má rád jistě každý. Víte, ale jak se tato svíčková omáčka z halali připravuje? Pojďme se na to podívat!

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.
anna01
anna01
Náhled receptu Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá
Videorecept

Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá

Rajská omáčka je česká klasická omáčka, vyzkoušejte tento jednoduchý a vynikající recept.

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s kysaným zelím

Tradiční a velmi oblíbené bramborové knedlíky plněné uzeným masem a kysaným zelím.

Nejlepší segedínský guláš

Pro mě to je jednoznačně nejlepší recept na segedínský guláš, který se se mnou podělila moje babička.

Podobné recepty

Vepřová krkovice se zelím a knedlíkem

Tradiční recept, který potěší každého milovníka domácí kuchyně.
anna01
anna01
Náhled receptu Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika
Videorecept

Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika

Tento recept na tradiční české jídlo Vepřo, knedlo, zelo je jednoduchý a chutný. Krásně propečené vepřové maso, nasládlé knedlíky a jemně opepřené zelí - to vše tvoří skvělou kombinaci chutí a textur.

Pečený vepřový bůček se zelím a knedlíkem

Dokonalý tradiční slovenský pečený bůček s kysaným zelím a knedlíkem, který připravujeme hlavně o svátcích.
Adela_cooks
Adela_cooks
Náhled receptu Jednoduchá svíčková z halali
Videorecept

Jednoduchá svíčková z halali

Tento klasický český pokrm má rád jistě každý. Víte, ale jak se tato svíčková omáčka z halali připravuje? Pojďme se na to podívat!

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.
anna01
anna01
Náhled receptu Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá
Videorecept

Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá

Rajská omáčka je česká klasická omáčka, vyzkoušejte tento jednoduchý a vynikající recept.

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s kysaným zelím

Tradiční a velmi oblíbené bramborové knedlíky plněné uzeným masem a kysaným zelím.

Nejlepší segedínský guláš

Pro mě to je jednoznačně nejlepší recept na segedínský guláš, který se se mnou podělila moje babička.

Reels

Nové