INZERCE

Zdroj: Freepik

Francouzský kaštanový dezert Mont Blanc

Tento recept je luxusní variací na klasický francouzský dezert Mont Blanc. Moučník je tvořen máslovým křehkým těstem, bohatým kaštanovým pyré a je doplněn nadýchanou šlehačkou. Jedná se o skutečně působivý dezert, který se skvěle hodí k podávání na slavnostních večeřích.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Na koláčovou skořápku:

  • 112 šálky univerzální mouky Přidáno do
  • 14 šálek granulovaného cukru Přidáno do
  • 12 čajová lžička Soli Přidáno do
  • 9 pl Nesolené máslo, studené Přidáno do
  • 1 Velký vaječný žloutek Přidáno do

Na kaštanovou náplň:

  • 1 šálek Kaštanové pomazánky (k dostání v obchodech s lahůdkami) Přidáno do
  • 14 šálek cukru Přidáno do
  • 12 šálek Nesolené změklé máslo Přidáno do
  • 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu Přidáno do

Pro šlehačkovou polevu:

  • 1 šálek Tučné smetany Přidáno do
  • 2 pl cukru Přidáno do
  • 12 čajová lžička vanilkového extraktu Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Začněte přípravou koláčového korpusu. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Máslo nakrájejte na kousky a konečky prstů je vmíchejte do moučné směsi, až směs připomíná hrubou strouhanku. Tento postup zajistí vločkový koláčový korpus.

2. Krok

Rozšlehejte žloutek a přidejte ho do moučné směsi. Suroviny volně spojte rukama. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu ledové vody. Těsto stlačte do plochého kotouče, zabalte do potravinářské fólie a nechte ho alespoň hodinu chladit v lednici.

3. Krok

Předehřejte troubu na 190 °C (375 °F). Na pomoučeném povrchu rozválejte vychlazené těsto tak, aby se vešlo do koláčové formy. Pečlivě vyložte formu těstem a ořízněte případný převis. Těsto propíchejte vidličkou a pečte asi 15-20 minut, nebo dokud není zlatavé. Nechte vychladnout.

4. Krok

Na kaštanovou náplň smíchejte v kuchyňském robotu kaštanovou pomazánku, cukr, máslo a vanilku. Rozmixujte do hladka. Náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý koláčový korpus.

5. Krok

Smetanu, cukr a vanilku šlehejte tak dlouho, dokud se nevytvoří tuhé špičky na polevu. Na kaštanovou náplň naneste šlehačku nebo ji naneste do trubiček.

6. Krok

Pro větší efekt můžete koláč ozdobit odloženým kaštanovým pyré nebo posypat strouhanou čokoládou. Před podáváním nechte koláč alespoň 2 hodiny vychladit v lednici.

Podobné recepty

Rychlý jahodový koláč

Tento rychlý jahodový koláč s tvarohem je perfektní na léto, kdy jsou jahody ve své nejlepší chuti. Je ideální pro různé rodinné oslavy, nebo jen tak na zaslouženou odměnu při odpolední kávě.

Perníková chaloupka

Recept na chutnou a krásnou perníkovou chaloupku, která k Vánocům neodmyslitelně patří.

Rychlá příprava sušenek s arašídovým máslem pro děti

Sušenky s arašídovým máslem jsou mou nejoblíbenější pochoutkou a dělala jsem je už nesčetněkrát. Jejich příprava je velmi snadná a nejlepší na tom je, že potřebujete jen pár jednoduchých ingrediencí. Každé sousto slibuje bohatou chuť arašídového másla a sušenky jsou tak křupavé, že jim prostě neodoláte. Jsou ideální svačinkou pro každou denní dobu a děti je také milují!

Dýňový cheesecake se smetanovou polevou

Tento jsem dělala už dávno, ale chuťově byl úžasný. Možná byste neřekli, ale dýně se hodí i do takového dezertu.

Pečeme jednoduché máslové sušenky

Tento jednoduchý recept na máslové sušenky je v mé rodině dlouhodobě oblíbený. Připravila jsem ho na mnoha vánočních večírcích, narozeninových oslavách nebo jen při příjemných víkendech. Díky dokonalé kombinaci křupavého a jemného jsou tyto sušenky hitem pro malé i velké.

Jednoduché "Schütteltorte" s ovocem

Domácí Schütteltorte je opravdovou lahůdkou. Dort jsem dělala několikrát pro svou rodinu a přátele a pokaždé byl naprostým hitem. Jednou z výhod tohoto receptu je, že je opravdu jednoduchý - stačí všechny ingredience hodit dohromady a smíchat, odtud název "Schütteltorte" Kombinace sladkého dortu, lehkého krému a doplněného ovocem je prostě neodolatelná!

Tvarohová bábovka

Kdo by neměl rád sladké? A co takhle sladké ve spojení s výživným a především zdravým tvarohem? Tvarohová bábovka je skvělá pochoutka, kterou si jistě každý zamiluje a její příprava není vůbec složitá, takže nemusíte být zkušeným pekařem!

Vánoční kořeněné sušenky

Tyto lahodné kořeněné řezy dělám každý rok o Vánocích. Jsou tak chutné a aromatické, že se staly součástí našich svátečních tradic. Navíc je tento recept docela snadný na přípravu a zabere jen hodinu.

Podobné recepty

Rychlý jahodový koláč

Tento rychlý jahodový koláč s tvarohem je perfektní na léto, kdy jsou jahody ve své nejlepší chuti. Je ideální pro různé rodinné oslavy, nebo jen tak na zaslouženou odměnu při odpolední kávě.

Perníková chaloupka

Recept na chutnou a krásnou perníkovou chaloupku, která k Vánocům neodmyslitelně patří.

Rychlá příprava sušenek s arašídovým máslem pro děti

Sušenky s arašídovým máslem jsou mou nejoblíbenější pochoutkou a dělala jsem je už nesčetněkrát. Jejich příprava je velmi snadná a nejlepší na tom je, že potřebujete jen pár jednoduchých ingrediencí. Každé sousto slibuje bohatou chuť arašídového másla a sušenky jsou tak křupavé, že jim prostě neodoláte. Jsou ideální svačinkou pro každou denní dobu a děti je také milují!

Dýňový cheesecake se smetanovou polevou

Tento jsem dělala už dávno, ale chuťově byl úžasný. Možná byste neřekli, ale dýně se hodí i do takového dezertu.

Pečeme jednoduché máslové sušenky

Tento jednoduchý recept na máslové sušenky je v mé rodině dlouhodobě oblíbený. Připravila jsem ho na mnoha vánočních večírcích, narozeninových oslavách nebo jen při příjemných víkendech. Díky dokonalé kombinaci křupavého a jemného jsou tyto sušenky hitem pro malé i velké.

Jednoduché "Schütteltorte" s ovocem

Domácí Schütteltorte je opravdovou lahůdkou. Dort jsem dělala několikrát pro svou rodinu a přátele a pokaždé byl naprostým hitem. Jednou z výhod tohoto receptu je, že je opravdu jednoduchý - stačí všechny ingredience hodit dohromady a smíchat, odtud název "Schütteltorte" Kombinace sladkého dortu, lehkého krému a doplněného ovocem je prostě neodolatelná!

Tvarohová bábovka

Kdo by neměl rád sladké? A co takhle sladké ve spojení s výživným a především zdravým tvarohem? Tvarohová bábovka je skvělá pochoutka, kterou si jistě každý zamiluje a její příprava není vůbec složitá, takže nemusíte být zkušeným pekařem!

Vánoční kořeněné sušenky

Tyto lahodné kořeněné řezy dělám každý rok o Vánocích. Jsou tak chutné a aromatické, že se staly součástí našich svátečních tradic. Navíc je tento recept docela snadný na přípravu a zabere jen hodinu.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Zapečené

382 recepty

Dorty

274 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty

Rýže

147 recepty