INZERCE

Fish and chips

Britské národní jídlo je něco jako pro italy pizza.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • Arašidový olej podle chuti Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • 700 g Brambory filety Tresky Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • olej Přidáno do
  • 330 ml svetlé pivo Přidáno do
  • 600 g Mouka Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

V míse smíchejte mouku se špetkou soli, pak postupně přilévejte studené pivo a míchejte, dokud nevznikne husté, homogenní, ale ne příliš tuhé těsto. Ponořte do těsta prst a mělo by ho zcela pokrýt, aniž by zanechalo průhlednost. Nechte 30 minut odpočívat v lednici.

2. Krok

Brambory omyjte a oloupejte. Nakrájejte brambory na plátky silné asi 2 cm, vložte je do cedníku a opláchněte je studenou vodou. Přiveďte hrnec s vodou k varu, a jakmile se voda začne vařit, blanšírujte brambory po dobu 2 až 3 minut v závislosti na jejich velikosti. Osušte je a dejte stranou.

3. Krok

Vyjměte těsto z lednice. Rozehřejte olej na 190 °C. a začněte smažit předem blanšírované brambory. Mezitím okořeňte rybu špetkou soli a pepře a těsto promíchejte rukama. Vezměte rybu od ocasního části a ponořte ji po jednom kousku do těstíčka.

4. Krok

Lahodná křupavá ryba s hranolky, detailní záběr

5. Krok

Brambory nechte okapat a přendejte je na servírovací mísu. Kousky tresky ponořte po jednom do oleje, dokud nejsou zcela ponořené. Smažte 6-8 minut, dokud nejsou křupavé a zlatavé, poté je osušte na kuchyňském papíře. Smaženou rybu položte na brambory. Tatarskou omáčku nalijte do misky. Stranou dejte lžíci drceného hrášku. Pochutnejte si na něm.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

269 recepty

Dýně

51 recepty

Zelí

166 recepty

Mascarpone

132 recepty

Dršťky

118 recepty

Nepečené

202 recepty

Jablko

156 recepty

Oběd

2825 recepty

Čínský

7 recepty

Celer

143 recepty