INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/aeaUc4q9YRsiVpnrbSiR/6ee617caf49386be49853a3c247a0a.jpeg)
Dýňový dip
Tento dip se perfektně hodí k podzimu a pravděpodobně s ním překvapíte své blízké.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 250 g Hokkaido
- 200 g feta
- 150 g bílý řecký jogurt
- 1 stroužky česneku
- sůl a pepř
- sušený tymián
- olivový olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
15 min.
1. Krok
Dýni omyjte a nakrájejte na plátky, poté je rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte, opepřete, posypte tymiánem a pokapejte olivovým olejem. Pečte při 200 °C (horkovzduch) asi 20 minut, dokud nezměkne. Nechte vychladnout.
2. Krok
Fetu, jogurt, stroužek česneku, trochu soli a pepře a upečenou dýni pomocí mixéru rozmixujte do krémové konzistence.
3. Krok
Jako topping se skvěle hodí med, vlašské ořechy, chilli vločky, trocha olivového oleje, čerstvé bylinky či rozdrobený feta sýr.