INZERCE

Zdroj: Lesyy from Getty Images

Dýňová polévka s kari

Dýňová polévka s kari a kokosovým mlékem, která se hodí na sváteční stůl.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 ks dýně Hokkaido Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 lžíce kari koření Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 400 ml kokosového mléka Přidáno do
  • 1 litrů zeleninového vývaru Přidáno do
  • Na ozdobu: Přidáno do
  • semínka z dýně Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejdříve si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Dýni nakrájíme na polovinu a vydlabeme semínka. Semín si můžeme odložit na později a upéct jako chutnou přílohu k polévce. Poloviny dýně pak nakrájíme na menší kousky, které rozmístíme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme olivovým olejem. Dýni pečeme přibližně 30 minut, nebo dokud není měkká.

2. Krok

Mezitím si na pánvi na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibulku. Jakmile je cibule zlatavá, přidáme kari a drcený česnek a smažíme dalších pár minut. Pozor, aby nám česnek nepřipálil - je lepší ho smažit na nižší teplotě. Poté přidáme upečenou dýni, kokosové mléko a vývar. Vše necháme na středním ohni bublat přibližně 10 minut.

3. Krok

Polévku pak rozmixujeme do hladka. Na závěr polévku dochutíme solí a pepřem.

4. Krok

Dýňovou polévku podávejte teplou, posypanou praženými dýňovými semínky. Tato polévka je skvělým jídlem pro chladné podzimní dny.

Podobné recepty

Polévka z dýně hokkaido

Krémová polévka z dýně hokkaido je klasický recept na podzimní polévku, plnou výrazné chuti a krásné oranžové barvy. Je to perfektní zahřívající jídlo pro studené podzimní dny.

Pečená polévka z dýně hokkaido

Recept na polévku z pečené dýně hokkaido, která je jednou z typických podzimních polévek.

Jak si na podzim připravit vlastní dýňovou polévku Hokkaido ?

Dýňová polévka Hokkaido je podzimní pochoutka, kterou si každoročně ráda připravuji a vychutnávám. Díky zjednodušenému postupu - včetně neloupání dýně - je polévka v chladnějších měsících naprosto oblíbená. Nejenže je chutná a zdravá, ale její příprava je také příjemná - skutečná lahůdka pro chuťové buňky.

Krémová polévka z pečené dýně

Tento recept na dýňovou polévku je krémový a zdravý! Pro maximální chuť vyžaduje pečenou dýni. Tento recept na polévku z pečené dýně bude vypadat krásně na vašem svátečním jídelním stole a zbytky se budou skvěle hodit na sendviče nebo saláty další den.

Hokkaido dýňová polévka s kokosovým mlékem

Recept na polévku z Hokkaido dýně s kokosovým mlékem, která se hodí na oběd.

Dýňové klíny z trouby

Tento skvělý recept na dýňové klínky pečené v troubě jsem se naučila od své babičky a dělám ho už léta, zejména na podzim, kdy je sezóna dýní. Je snadný na přípravu, vegetariánský a neuvěřitelně chutný. Můžete ho podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu či rybě, záleží na vašich preferencích.

Dýně připravená na sladkokyselo

Stále si vzpomínám, jak jsem poprvé dělala dýňové sladkokyselé koláče. Na večeři s přáteli jsem tento pokrm položila na stůl a okamžitě se stal hitem. Základem tohoto exotického sladkokyselého pokrmu je krásná dýně Hokkaido. Skvěle se hodí k podzimu a je plná lahodného koření. Jeho příprava je překvapivě snadná a na hosty udělá dojem.

Podzimní noky a dýňový nákyp

Tento nákyp s noky a dýní je skutečnou podzimní lahůdkou. Kombinace domácích noků a voňavé dýně, doplněná křupavým sýrem, je opravdovou lahůdkou pro chuťové buňky a jedním z mých nejoblíbenějších jídel, když se ochladí. Tento recept jsem připravila už nesčetněkrát a vždy potěší rodinu i přátele.

Podobné recepty

Polévka z dýně hokkaido

Krémová polévka z dýně hokkaido je klasický recept na podzimní polévku, plnou výrazné chuti a krásné oranžové barvy. Je to perfektní zahřívající jídlo pro studené podzimní dny.

Pečená polévka z dýně hokkaido

Recept na polévku z pečené dýně hokkaido, která je jednou z typických podzimních polévek.

Jak si na podzim připravit vlastní dýňovou polévku Hokkaido ?

Dýňová polévka Hokkaido je podzimní pochoutka, kterou si každoročně ráda připravuji a vychutnávám. Díky zjednodušenému postupu - včetně neloupání dýně - je polévka v chladnějších měsících naprosto oblíbená. Nejenže je chutná a zdravá, ale její příprava je také příjemná - skutečná lahůdka pro chuťové buňky.

Krémová polévka z pečené dýně

Tento recept na dýňovou polévku je krémový a zdravý! Pro maximální chuť vyžaduje pečenou dýni. Tento recept na polévku z pečené dýně bude vypadat krásně na vašem svátečním jídelním stole a zbytky se budou skvěle hodit na sendviče nebo saláty další den.

Hokkaido dýňová polévka s kokosovým mlékem

Recept na polévku z Hokkaido dýně s kokosovým mlékem, která se hodí na oběd.

Dýňové klíny z trouby

Tento skvělý recept na dýňové klínky pečené v troubě jsem se naučila od své babičky a dělám ho už léta, zejména na podzim, kdy je sezóna dýní. Je snadný na přípravu, vegetariánský a neuvěřitelně chutný. Můžete ho podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu či rybě, záleží na vašich preferencích.

Dýně připravená na sladkokyselo

Stále si vzpomínám, jak jsem poprvé dělala dýňové sladkokyselé koláče. Na večeři s přáteli jsem tento pokrm položila na stůl a okamžitě se stal hitem. Základem tohoto exotického sladkokyselého pokrmu je krásná dýně Hokkaido. Skvěle se hodí k podzimu a je plná lahodného koření. Jeho příprava je překvapivě snadná a na hosty udělá dojem.

Podzimní noky a dýňový nákyp

Tento nákyp s noky a dýní je skutečnou podzimní lahůdkou. Kombinace domácích noků a voňavé dýně, doplněná křupavým sýrem, je opravdovou lahůdkou pro chuťové buňky a jedním z mých nejoblíbenějších jídel, když se ochladí. Tento recept jsem připravila už nesčetněkrát a vždy potěší rodinu i přátele.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1140 recepty

Dezert

1592 recepty

Snídaně

490 recepty

Dorty

282 recepty

Zapečené

384 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1810 recepty