INZERCE

Domácí kvašená zelenina

Rychlé, zdravé a snadné zpracování zeleniny pomocí přírodního mléčného kvašení. Tímto způsobem můžeme zpracovat různé druhy zeleniny - červenou řepu, ředkvičky, kedlubny, pórek, brokolici, květák.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • bílé zelí Přidáno do
  • nakrájená červená paprika Přidáno do
  • capia Přidáno do
  • mrkev Přidáno do
  • salátová okurka Přidáno do
  • červená cibule Přidáno do
  • bílá cibule Přidáno do
  • 2 ks bobkový list Přidáno do
  • 5 ks celý černý pepř Přidáno do
  • 3 ks pimiento Přidáno do
  • 1 ks stroužky česneku Přidáno do
  • 15 g sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Množství ingrediencí je uvedeno na 1 kg zeleniny.

2. Krok

Potřebujeme kvasnou nádobu. Mohou to být keramické kvasné nádoby, sklenice na marmeládu nebo různé kbelíky z potravinářského plastu. Budeme také potřebovat nějaké těžítko, které bude zeleninu v nádobě stlačovat. Postačí i menší zavařovací sklenice s nalitou vodou.

3. Krok

Očistěte a připravte zeleninu. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, aby rychleji zkvasila.

4. Krok

Připravte si větší nádobu, do které vložíte nakrájenou zeleninu a promícháte ji se solí. Když směs po chvíli stání začne pouštět šťávu, několikrát ji rukou pevně zmáčkněte a přendejte do nádoby nebo sklenice na kvašení. Postupně přidejte bobkové listy.

5. Krok

Uvolněnou šťávu nalijte do naplněných sklenic a dobře ji stlačte, aby šťáva vystoupila na povrch. Je důležité, aby zelenina zůstala ponořená, protože se začne kazit.

6. Krok

Nejlepší teplota pro kvašení je 10-15 °C. Celý proces trvá přibližně 7 až 15 dní. To závisí především na množství a teplotě v místnosti. Po fermentaci se nakládaná nebo fermentovaná zelenina skladuje při nižší teplotě, nejlépe v chladničce.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1169 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1631 recepty

Snídaně

507 recepty

Dorty

290 recepty

Mascarpone

100 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1868 recepty

Zapečené

389 recepty