INZERCE

Zdroj: Imagebroker / Alamy Stock Photo

Domácí kdoulový džem

Každý rok v sezóně kdoulí se obzvlášť těším na přípravu domácího kdoulového džemu. Je to dlouholetý rodinný recept, který se předává po generace a který se znovu a znovu miluje. Chuť je intenzivní a připomíná zlaté podzimní dny.

INZERCE

Ingredience

porce
3
  • 112 kg Quinces Přidáno do
  • 1 kg Želírovací cukr dva ku jedné Přidáno do
  • 1 stlačené citron Přidáno do
  • 1 Skořicová tyčinka Přidáno do
  • 500 ml voda Přidáno do
INZERCE

Postup

160 min.
1. Krok

Pro recept na kdoulový džem nejprve odstraňte jádro kdoulí a nakrájejte je na malé kousky. Před krájením je důležité kdoule dobře omýt a osušit, aby se odstranilo veškeré chmýří. Slupka může zůstat, dodává kdoulím další chuť.

2. Krok

Kdoule nakrájené na plátky vložte do velkého hrnce s vodou a vařte na mírném ohni asi 2 hodiny. Kdoule jsou přirozeně tvrdé, takže potřebují trochu déle, aby změkly. Je proto třeba trpělivosti!

3. Krok

Po dvou hodinách přidejte zavařovací cukr, citronovou šťávu, citronovou kůru a skořici a za stálého míchání vařte dalších 30 minut, dokud směs nezíská hustotu.

4. Krok

Zkouška želé: Položte lžičku džemu na studený talíř a chvíli počkejte. Pokud nyní prstem nakreslíte stopu a ta zůstane, je džem hotový a lze jej plnit do sklenic.

5. Krok

Hotový kdoulový džem naplňte do čistých sklenic, ihned je uzavřete a otočte dnem vzhůru, aby se vytvořil potřebný podtlak. Tento postup pomáhá uchovat džem déle.

Podobné recepty

Recept na džem ze svařeného vína

Tento džem ze svařeného vína je recept, který dělám každý rok v předvánočním čase. Přináší kořeněnou, hřejivou chuť vánočního trhu přímo do vašeho rohlíku k snídani. Díky bohaté chuti skořice, hřebíčku a pomerančové kůry je to lahodný začátek dne a perfektní domácí dárek k Vánocům.

Vyrobte si vlastní jablečný a hruškový džem

V naší rodině jsme vždy přikládali velký význam domácímu džemu. Velmi zvláštní recept, který dělám každý rok na podzim, je jablečno-hruškový džem. Je to jednoduchý recept, ale vynikne v něm kvalita sladkokyselého ovoce. Nejraději používám jablka a hrušky z naší vlastní zahrady.

Lahodný džem z kiwi

Džem z kiwi je díky své jedinečné tropické chuti a jasně zelené barvě skutečným chuťovým zážitkem. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že tento recept je osvěžující změnou oproti běžným druhům džemů. Záře kiwi ve sklenici už rozzářila nejeden snídaňový stůl.

Domácí mandarinkový džem

Vždycky jsem byla velkou fanynkou marmelády a udělala jsem několik pokusů s různými druhy ovoce. Ale mandarinková marmeláda opravdu vyniká. Má jasnou, citrusovou chuť, která vynikne v každém toastu, pečivu nebo jogurtu, do kterého ji přidáte. S tímto receptem byste si mohli vychutnat zimní svěžest i v nejchladnějším ročním období.

Zdravá snídaně - vaření ovesné kaše

Ovesná kaše byla v naší rodině vždy oblíbená. Zvláště v chladných zimních měsících nebo když se cítíme trochu nemocní, je recept na tuto hřejivou a zdravou kaši to pravé - snadno se připravuje a pokaždé s námi dělá divy.

Recept na pečený jablečný džem

Tento recept jsem v průběhu let zdokonalila a považuji ho za vhodný zejména pro chladnější měsíce, kdy se běžně používají jablka a zimní koření. Kombinace pečených jablek a teplého koření vytváří džem, který připomíná pohodu domova. Kuchyně plná aromatických chutí a konečný produkt na čerstvém kousku chleba je prostě neodolatelný.

Pečeme veganský jablečný chléb

Jako vášnivá pekařka a opravdová milovnice jablek patří jablečný chléb už dlouho k základním pilířům mých pekařských pokusů v kuchyni. Zjistila jsem, že se dobře hodí jako sladká snídaně i jako kávový nebo zimní čajový koláč. Díky své voňavé skořicovo-jablečné vůni nejen povzbudí smysly, ale také rozprostře útulnost po celém domě.

Kdoulové želé podle babiččina receptu

Ráda nabízím rodině a přátelům toto kdoulové želé podle babiččina receptu. Je voňavé, sladké a vždy mi připomene teplá a útulná odpoledne u babičky. Vždycky to chce trochu trpělivosti, ale výsledek pokaždé stojí za to!

Podobné recepty

Recept na džem ze svařeného vína

Tento džem ze svařeného vína je recept, který dělám každý rok v předvánočním čase. Přináší kořeněnou, hřejivou chuť vánočního trhu přímo do vašeho rohlíku k snídani. Díky bohaté chuti skořice, hřebíčku a pomerančové kůry je to lahodný začátek dne a perfektní domácí dárek k Vánocům.

Vyrobte si vlastní jablečný a hruškový džem

V naší rodině jsme vždy přikládali velký význam domácímu džemu. Velmi zvláštní recept, který dělám každý rok na podzim, je jablečno-hruškový džem. Je to jednoduchý recept, ale vynikne v něm kvalita sladkokyselého ovoce. Nejraději používám jablka a hrušky z naší vlastní zahrady.

Lahodný džem z kiwi

Džem z kiwi je díky své jedinečné tropické chuti a jasně zelené barvě skutečným chuťovým zážitkem. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že tento recept je osvěžující změnou oproti běžným druhům džemů. Záře kiwi ve sklenici už rozzářila nejeden snídaňový stůl.

Domácí mandarinkový džem

Vždycky jsem byla velkou fanynkou marmelády a udělala jsem několik pokusů s různými druhy ovoce. Ale mandarinková marmeláda opravdu vyniká. Má jasnou, citrusovou chuť, která vynikne v každém toastu, pečivu nebo jogurtu, do kterého ji přidáte. S tímto receptem byste si mohli vychutnat zimní svěžest i v nejchladnějším ročním období.

Zdravá snídaně - vaření ovesné kaše

Ovesná kaše byla v naší rodině vždy oblíbená. Zvláště v chladných zimních měsících nebo když se cítíme trochu nemocní, je recept na tuto hřejivou a zdravou kaši to pravé - snadno se připravuje a pokaždé s námi dělá divy.

Recept na pečený jablečný džem

Tento recept jsem v průběhu let zdokonalila a považuji ho za vhodný zejména pro chladnější měsíce, kdy se běžně používají jablka a zimní koření. Kombinace pečených jablek a teplého koření vytváří džem, který připomíná pohodu domova. Kuchyně plná aromatických chutí a konečný produkt na čerstvém kousku chleba je prostě neodolatelný.

Pečeme veganský jablečný chléb

Jako vášnivá pekařka a opravdová milovnice jablek patří jablečný chléb už dlouho k základním pilířům mých pekařských pokusů v kuchyni. Zjistila jsem, že se dobře hodí jako sladká snídaně i jako kávový nebo zimní čajový koláč. Díky své voňavé skořicovo-jablečné vůni nejen povzbudí smysly, ale také rozprostře útulnost po celém domě.

Kdoulové želé podle babiččina receptu

Ráda nabízím rodině a přátelům toto kdoulové želé podle babiččina receptu. Je voňavé, sladké a vždy mi připomene teplá a útulná odpoledne u babičky. Vždycky to chce trochu trpělivosti, ale výsledek pokaždé stojí za to!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Dorty

274 recepty

Zapečené

382 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty