INZERCE

Zdroj: LucaLorenzelli from Getty Images

Domácí briošky

Jednoduchý a chutný recept na přípravu měkkých a lahodných domácích briošek, ideálních pro sladkou a výživnou snídani.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Těsto

  • 500 g Mouka Přidáno do
  • 250 ml mléko Přidáno do
  • 100 g cukr Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
  • 20 g droždí Přidáno do
  • 1 pinch Haly Přidáno do
  • 2 jednotka Vejce Přidáno do

Pro kartáčování

  • 1 jednotka vejce Přidáno do
  • 2 lžíce mléko Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Do velké mísy vložte mouku, udělejte do ní díru a rozdrobte kvas. Přidejte cukr, vlažné mléko a zpracujte těsto.

2. Krok

Jakmile se kvasinky rozpustí, přidejte dvě vejce, rozpuštěné máslo a špetku soli.

3. Krok

Dobře hněťte, dokud nezískáte měkké a pružné těsto. Mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1-2 hodiny, nebo dokud se těsto nezdvojnásobí.

4. Krok

Poté, co těsto vykynulo, vezměte ho a zpracujte na moukou posypané ploše po několik minut, pak formujte buchty a položte na plech pokrytý pečicím papírem.

5. Krok

Nechte briošky na plechu kynout dalších 20 minut. Mezitím si v misce rozšlehejte vejce s dvěma lžícemi mléka, pak briošky potřete touto směsí.

6. Krok

Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut, nebo dokud rohlíky nezezlátnou. Až budou připravené, nechte je vychladnout před podáváním.

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Chléb z podmáslí je křehký a má jemnou, nasládlou chuť. Je ideální pro snídani nebo svačinu.

Domácí kváskový chléb

Kváskový chléb je plný živin a má unikátní chuť. Navíc jej můžete snadno připravit doma.

Buchta bez oleje

Moje rodina má ráda buchtové a kynuté pečivo, ale jako dietní poradkyně se vždy snažím najít zdravější varianty oblíbených pokrmů. Zachovala jsem si toto těsto bez použití oleje a díky svému povolání i osobní zkušenosti vím, že je splňuje všechny kritéria zdravé stravy.

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca je klasický mallorský dezert, který jsem si během dovolené na ostrově obzvlášť oblíbila. Plochý chléb z kynutého těsta je pozoruhodně lehký, dokonale sladký a podávaný čerstvý z pece je přímo božský. Přesně to, co vám za sněhových zimních rán přinese domů kousek letního pocitu.

Domácí rohlíky z droždí

Dnes jsem pekla své druhé rohlíky v životě a vyšly výborně. Recept je opravdu velmi jednoduchý a s těstem se pracuje skvěle.

Křupavé rohlíky

Co více si přát, než si dát domácí skvělé čerstvé rohlíky. K tomu oblíbené suroviny a večeře jako lusk.

Jednoduchý recept na ořechový chléb

Tento vydatný ořechový chléb je v mé kuchyni rodinnou klasikou, kterou dělám už léta. Chléb má příjemnou pikantní chuť, na povrchu je křupavý a uvnitř měkký. Skvěle chutná se sýrem a džemem nebo jen tak s máslem. Vlašské ořechy dodávají chlebu příjemnou strukturu a zvláštní chuť. Vyzkoušejte ho, vaše rodina si ořechový chléb zamiluje !

Domácí francouzská bageta

Skvělá snídaně, svačina či prostě jen tak na chuť. Tím je tento skvělý recept na francouzskou bagetu. Připravte si ji i u sebe doma.

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Chléb z podmáslí je křehký a má jemnou, nasládlou chuť. Je ideální pro snídani nebo svačinu.

Domácí kváskový chléb

Kváskový chléb je plný živin a má unikátní chuť. Navíc jej můžete snadno připravit doma.

Buchta bez oleje

Moje rodina má ráda buchtové a kynuté pečivo, ale jako dietní poradkyně se vždy snažím najít zdravější varianty oblíbených pokrmů. Zachovala jsem si toto těsto bez použití oleje a díky svému povolání i osobní zkušenosti vím, že je splňuje všechny kritéria zdravé stravy.

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca je klasický mallorský dezert, který jsem si během dovolené na ostrově obzvlášť oblíbila. Plochý chléb z kynutého těsta je pozoruhodně lehký, dokonale sladký a podávaný čerstvý z pece je přímo božský. Přesně to, co vám za sněhových zimních rán přinese domů kousek letního pocitu.

Domácí rohlíky z droždí

Dnes jsem pekla své druhé rohlíky v životě a vyšly výborně. Recept je opravdu velmi jednoduchý a s těstem se pracuje skvěle.

Křupavé rohlíky

Co více si přát, než si dát domácí skvělé čerstvé rohlíky. K tomu oblíbené suroviny a večeře jako lusk.

Jednoduchý recept na ořechový chléb

Tento vydatný ořechový chléb je v mé kuchyni rodinnou klasikou, kterou dělám už léta. Chléb má příjemnou pikantní chuť, na povrchu je křupavý a uvnitř měkký. Skvěle chutná se sýrem a džemem nebo jen tak s máslem. Vlašské ořechy dodávají chlebu příjemnou strukturu a zvláštní chuť. Vyzkoušejte ho, vaše rodina si ořechový chléb zamiluje !

Domácí francouzská bageta

Skvělá snídaně, svačina či prostě jen tak na chuť. Tím je tento skvělý recept na francouzskou bagetu. Připravte si ji i u sebe doma.

Reels

Nové