INZERCE

Zdroj: LucaLorenzelli from Getty Images

Domácí briošky

Jednoduchý a chutný recept na přípravu měkkých a lahodných domácích briošek, ideálních pro sladkou a výživnou snídani.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Těsto

  • 500 g Mouka Přidáno do
  • 250 ml mléko Přidáno do
  • 100 g cukr Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
  • 20 g droždí Přidáno do
  • 1 pinch Haly Přidáno do
  • 2 jednotka Vejce Přidáno do

Pro kartáčování

  • 1 jednotka vejce Přidáno do
  • 2 lžíce mléko Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Do velké mísy vložte mouku, udělejte do ní díru a rozdrobte kvas. Přidejte cukr, vlažné mléko a zpracujte těsto.

2. Krok

Jakmile se kvasinky rozpustí, přidejte dvě vejce, rozpuštěné máslo a špetku soli.

3. Krok

Dobře hněťte, dokud nezískáte měkké a pružné těsto. Mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1-2 hodiny, nebo dokud se těsto nezdvojnásobí.

4. Krok

Poté, co těsto vykynulo, vezměte ho a zpracujte na moukou posypané ploše po několik minut, pak formujte buchty a položte na plech pokrytý pečicím papírem.

5. Krok

Nechte briošky na plechu kynout dalších 20 minut. Mezitím si v misce rozšlehejte vejce s dvěma lžícemi mléka, pak briošky potřete touto směsí.

6. Krok

Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut, nebo dokud rohlíky nezezlátnou. Až budou připravené, nechte je vychladnout před podáváním.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

269 recepty

Dýně

51 recepty

Zelí

166 recepty

Mascarpone

132 recepty

Dršťky

118 recepty

Nepečené

202 recepty

Jablko

156 recepty

Oběd

2825 recepty

Čínský

7 recepty

Celer

143 recepty