INZERCE

Zdroj: Dietmar Rauscher for Alamy Stock

Divoké vepřové koleno s omáčkou

Delikátní divoké vepřové koleno, pomalu pečené, dokud není měkké a šťavnaté. Toto robustní a těšící se jídlo je ideální pro chladné zimní večery a speciální příležitosti.

INZERCE

Ingredience

porce
6

Pro divočí vepřové stehno

  • 1 Kus Kýta divočáka (cca. 2-2,5 kg) Přidáno do
  • 2 KL olivový olej Přidáno do
  • 3 zvazek Rozmarýn Přidáno do
  • 5 stroučky Česnek (nakrájený na plátky) Přidáno do
  • 1 KL sůl Přidáno do
  • 1 KL pepř Přidáno do

Pro omáčku

  • 1 Hrnek červené víno Přidáno do
  • 1 Hrnek Hovězí vývar Přidáno do
  • 1 KL med Přidáno do
  • 1 KL Dijonská hořčice Přidáno do
  • 2 KL Nasekaný čerstvý tymián Přidáno do
  • 2 KL Kukuřičný škrob (volitelné, pro zahuštění) Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Pro recept na divočáčí kýtu nejdříve předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.

2. Krok

Potřete divočákovou kýtu olivovým olejem, solí a pepřem. Přidejte větvičky rozmarýnu a nakrájené stroužky česneku.

3. Krok

Pečte stehno v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud není zbarvené a křupavé.

4. Krok

Mezitím si na sporáku připravte omáčku v pánvi. Kombinujte červené víno, vývar, med, dijonskou hořčici a nasekaný tymián a vše přiveďte k varu.

5. Krok

Po 30 minutách pečení, přelijte omáčkou kýtu a snižte teplotu trouby na 180 stupňů Celsia. Pokračujte v pečení a občas kýtu přelévejte omáčkou, dokud není měkká. To by mělo trvat další 2 až 2,5 hodiny.

6. Krok

Po opečení nechte divočáčí kytku 15 minut odpočívat než ji podáte.

7. Krok

Podávejte divočákovou kýtu se omáčkou a přílohami dle vašeho výběru. Dobrou chuť!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1182 recepty

Cizrna

17 recepty

Snídaně

511 recepty

Pečení

1887 recepty

Dorty

291 recepty

Smoothies

27 recepty

Mascarpone

101 recepty

Oběd

2363 recepty

Dezert

1642 recepty