INZERCE

Zdroj: Canva

Creme brulee

Crème Brûlée patří mezi nóbl dezerty a jeho původ sahá až do Francie 17. století. I když je creme brulee starý pokrm, díky své bohaté chuti a požitkářské konzistenci si udržel své místo na jídelních lístcích po celém světě. Pojďme si jej udělat!

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 6 žloutků Přidáno do
  • 12 šálku cukru Přidáno do
  • 2 šálky smetany na šlehání Přidáno do
  • 1 lžička vanilkového extraktu Přidáno do
  • dodatečný cukr na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 165°C.

2. Krok

V průměrné pánvi zahřejte smetanu a vanilkový extrakt na střední teplotu, dokud se nezačne vařit. Odstraňte z tepla.

3. Krok

Ve samostatné misce smíchejte žloutky a cukr, dokud není směs světlá a nadýchaná.

4. Krok

Pomalu nalijte horkou smetanu do směsi žloutků, neustále míchejte.

5. Krok

Směs nalijte do šesti keramických misek. Ty umístěte do větší pekáče a do pekáče nalijte dostatek horké vody, aby sahala asi do poloviny misek.

6. Krok

Pečte 30 až 35 minut, nebo dokud zákusek není pevný, ale stále trošku houpavý uprostřed.

7. Krok

Keramické misky vyjměte z vody a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté je vložte do ledničky na alespoň 2 hodiny.

8. Krok

Před podáváním posypte jemnou vrstvou cukru a použijte kuchyňský hořák k karamelizaci cukru, dokud se nevytvoří křupavý, zlatě hnědý povrch. Ihned podávejte.

9. Krok

Ať vám chutná váš skvělý Crème Brûlée!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Rýže

176 recepty

Dršťky

118 recepty

Saláty

267 recepty

Mascarpone

131 recepty

Vánoční

84 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Oběd

2815 recepty

Pečivo

534 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty