INZERCE

Čočkový salát s jablky

Čočkový salát s jablky je chutný a výživný pokrm bohatý na vitamíny a bílkoviny, který vás zasytí na dlouhou dobu.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 300 g vařené čočky studené Přidáno do
  • 1 mrkev Přidáno do
  • 1 červená cibule malá Přidáno do
  • 1 ks jablko Přidáno do
  • 80 g jader vlašských ořechů Přidáno do
  • podle chuti petrželová nať Přidáno do
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje Přidáno do
  • 3 Lžíce polévkové citronové šťávy Přidáno do
  • 1 lžička hořčice Přidáno do
  • 1 lžička medu Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • podle chuti pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

K přípravě nejlepšího čočkového salátu s jablky můžete použít čočku z konzervy nebo sušenou čočku. Tu první, která je již uvařená, můžete použít po scezení. Sušená čočka se naopak vaří ve vodě, tj. 100 g sušené čočky se vloží do hrnce s 300 ml vody a vaří se přibližně 40 minut v závislosti na druhu čočky. Do vody na vaření lze vložit bobkový list, který dodá čočce chuť, sůl by se naopak měla přidat až ke konci vaření. Po uvaření nechte čočku vychladnout a teprve poté pokračujte v přípravě salátu.

2. Krok

Omyjte mrkev a nastrouhejte ji na struhadle s širokými oky . Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Omyjte jablko a nakrájejte ho na kostičky. Jádra vlašských ořechů rozkrojte na polovinu.

3. Krok

Do mísy dejte studenou uvařenou čočku, nastrouhanou mrkev, nakrájenou cibuli, kostičky jablka a vlašské ořechy. Promíchejte.

4. Krok

Odděleně připravte dresink. Do sklenice nebo nádoby nalijte extra panenský olivový olej a citronovou šťávu, přidejte hořčici, med a sůl a pepř podle chuti. Uzavřete víčko a protřepejte sklenici, aby se všechny ingredience promíchaly, případně jednoduše promíchejte lžící.

5. Krok

Dresinkem přelijte salát z čočky a jablek a promíchejte. Nechte 5-10 minut dochutit a podávejte.

Podobné recepty

Salát z celeru s rozinkami

Křupavý, zdravý salát s jemným sladkým nádechem. Ideální jako příloha k obědu nebo večeři.

Křupavý křupavý jablečný salát z kedluben

Jako vášnivá kuchařka a milovnice syrové stravy si tento salát doma připravuji pravidelně. Kedlubnový salát s jedinečnou sladkou a lehce peprnou chutí je oblíbený odjakživa. Jedná se o jednoduchý, atraktivní a zdravý salát, bohatý na vitamin C a vlákninu. Oceníte jeho lehkou strukturu a příjemný kontrast mezi sladkým jablkem, trpkým citronem a křupavou kedlubnou.

Jak připravit teplý salát z pečené cizrny

Kombinace zeleniny a koření dělá z tohoto salátu ideální lehký oběd, přílohu nebo i vydatnou večeři. Nejenže je plný zdravých ingrediencí, ale je také neuvěřitelně chutný a sytý.

Čerstvý zdravý hruškový salát

Tento krásný salát z čerstvých hrušek je ideální volbou pro lehký oběd nebo osvěžující přílohu.

Zdravý salát z červené řepy syrový vegetariánský

Tento salát z červené řepy je můj oblíbený a dělala jsem ho už nesčetněkrát. Sladkost syrové červené řepy dokonale ladí s kyselou chutí jablka a křupavou a ořechovou chutí vlašských ořechů. Je to jednoduché, zdravé a chutné jídlo, které podávám jako hlavní chod nebo přílohu při grilování a rodinných večeřích.

Salát Waldorf

Salát Waldorf je klasickým jídlem, které se skládá z čerstvých jablek, celeru, vlašských ořechů a hroznových bobulí, smíchaných s majonézou a citronovou šťávou, čímž vytváří osvěžující a chutnou kombinaci.

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Zdravý klasický kapustový salát

Tento salát, který dodá energii, není jen přílohou, ale může být samostatným jídlem. Čerstvé a zdravé ingredience vytvářejí nádhernou směs chutí a textur a jeho příprava byla vždy radostí.

Podobné recepty

Salát z celeru s rozinkami

Křupavý, zdravý salát s jemným sladkým nádechem. Ideální jako příloha k obědu nebo večeři.

Křupavý křupavý jablečný salát z kedluben

Jako vášnivá kuchařka a milovnice syrové stravy si tento salát doma připravuji pravidelně. Kedlubnový salát s jedinečnou sladkou a lehce peprnou chutí je oblíbený odjakživa. Jedná se o jednoduchý, atraktivní a zdravý salát, bohatý na vitamin C a vlákninu. Oceníte jeho lehkou strukturu a příjemný kontrast mezi sladkým jablkem, trpkým citronem a křupavou kedlubnou.

Jak připravit teplý salát z pečené cizrny

Kombinace zeleniny a koření dělá z tohoto salátu ideální lehký oběd, přílohu nebo i vydatnou večeři. Nejenže je plný zdravých ingrediencí, ale je také neuvěřitelně chutný a sytý.

Čerstvý zdravý hruškový salát

Tento krásný salát z čerstvých hrušek je ideální volbou pro lehký oběd nebo osvěžující přílohu.

Zdravý salát z červené řepy syrový vegetariánský

Tento salát z červené řepy je můj oblíbený a dělala jsem ho už nesčetněkrát. Sladkost syrové červené řepy dokonale ladí s kyselou chutí jablka a křupavou a ořechovou chutí vlašských ořechů. Je to jednoduché, zdravé a chutné jídlo, které podávám jako hlavní chod nebo přílohu při grilování a rodinných večeřích.

Salát Waldorf

Salát Waldorf je klasickým jídlem, které se skládá z čerstvých jablek, celeru, vlašských ořechů a hroznových bobulí, smíchaných s majonézou a citronovou šťávou, čímž vytváří osvěžující a chutnou kombinaci.

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Zdravý klasický kapustový salát

Tento salát, který dodá energii, není jen přílohou, ale může být samostatným jídlem. Čerstvé a zdravé ingredience vytvářejí nádhernou směs chutí a textur a jeho příprava byla vždy radostí.

Reels

Nové