INZERCE

Zdroj: Atide from Getty Images

Citronový likér

Citronový likér je skvělý osvěžující nápoj, ideální pro horké letní dny. Dělám ho vždy na začátku léta, kdy jsou citrony nejsladší a nejšťavnatější.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 6 ks Zralé, nepostříkané citrony Přidáno do
  • 1 litrů Spirit Přidáno do
  • 500 g Cukr Přidáno do
  • 1 litrů vody Přidáno do
INZERCE

Postup

360 min.
1. Krok

Nejprve citrony důkladně omyjeme a osušíme. Je velmi důležité, aby byly opravdu čisté, protože kůra, která půjde do likéru, by měla být zbavena všech nečistot.

2. Krok

Poté oloupejte citrony a dejte pozor, abyste neporušili kůru. Nejlépe to uděláte škrabkou na zeleninu, přičemž na citronu zůstane bílé chmýří. Kůru vložte do velké skleněné nádoby, která by měla být dobře vymytá a vysušená.

3. Krok

Do sklenice nalijte líh a pevně ji uzavřete. Odložte sklenici na 40 dní na tmavé a chladné místo. Sklenici je vhodné každých několik dní protřepat.

4. Krok

Po 40 dnech připravíme cukrový sirup. Cukr dáme do hrnce, zalijeme vodou a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Když je sirup hotový, zchladíme ho na pokojovou teplotu.

5. Krok

Jakmile sirup vychladne, nalijte ho do sklenice s citrony a lihem. Důkladně promíchejte a sklenici uzavřete. Odstavte ji na dalších 40 dní na tmavé místo.

6. Krok

Po této době likér přecedíme přes jemné sítko nebo hustou gázu. Citronový likér je nyní připraven ke konzumaci, ale doporučuji vám, abyste ho ještě několik dní odložili, aby se chutě lépe propojily.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty