INZERCE

Zdroj: tekinturkdogan by Getty Images

Cibulový koláč z podnosu volitelný vegetariánský

Tato lahodná specialita je již mnoho let oblíbenou rodinnou pochoutkou a často se připravuje na podzim. Lahodný alsaský cibulový koláč lze volitelně připravit jako vegetariánský, pokud vynecháte slaninu. Zvláštním trikem tohoto receptu je zakysaná smetana, která koláči dodává dokonalou krémovitost.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Na těsto:

  • 500 g Mouka Přidáno do
  • 1 Kostka kvasinky Přidáno do
  • 1 KL sůl Přidáno do
  • 250 ml vlažná voda Přidáno do

Na polevu:

  • 1 kg Velké cibule nebo více Přidáno do
  • 200 g slanina Přidáno do
  • 4 Vejce Přidáno do
  • 200 g Zakysaná smetana Přidáno do
  • Sůl, pepř Muškátový oříšek Přidáno do
INZERCE

Postup

100 min.
1. Krok

Těsto na cibulový koláč připravíte tak, že do mísy nejprve nasypete mouku. Uprostřed udělejte důlek, rozdrobte do něj droždí a se solí a vlažnou vodou vypracujte hladké těsto. Přidáme špetku soli a dobře prohněteme. Těsto necháme přikryté kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud se viditelně nezvětší.

2. Krok

Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemná kolečka. Slaninu (pokud ji používáte) nakrájejte na malé kostičky. Obojí společně osmahněte na velké pánvi, dokud cibule nezprůsvitní.

3. Krok

Snižte teplotu a zašlehejte vejce se zakysanou smetanou. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Nalijte na obsah pánve a dobře promíchejte. Těsto rovnoměrně rozetřete.

4. Krok

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Cibulový koláč pečte v předehřáté troubě asi 35-40 minut, dokud povrch nezezlátne. Pokud povrch hnědne příliš rychle, lze koláč přikrýt alobalem.

5. Krok

Hotový cibulový koláč vyjměte z trouby na plechu a nechte ho trochu vychladnout, než ho nakrájíte na kousky. Tak se chutě nejlépe propojí.

Podobné recepty

Langos jako z vánočního trhu

Recept, který je stejně atmosférický jako vánoční trh a útulný jako zimní večer: langos. Tyto maďarské tlusté buchty rozhodně nesmí chybět v žádném zimním období. Zvenku jsou křupavé a uvnitř úžasně křehké a měkké. Já i moje rodina je prostě milujeme! Tento recept jsem vyzkoušela loni o Vánocích a měl obrovský úspěch. Langoše můžete dozdobit, jak se vám zlíbí!

Pórkový quiche vegetariánský recept

Tento recept jsem objevila při hledání bezmasých alternativ. Zjistíte, že tento pórkový quiche nepostrádá pikantní chuť masových verzí. Je snadný na přípravu, ideální pro zdravý oběd nebo večeři a snadno se připravuje předem. Proto tento recept patří již několik let k mým nejoblíbenějším.

Slané listové těsto na party se zeleninou

Jako milovnice slaného pečiva jsem našla dokonalý recept na chutný a působivý předkrm. Pokaždé, když je připravuji, jsou tyto listové koláčky u mých hostů naprostým hitem. Jejich náplň z čerstvé zeleniny a aromatického sýra lze obměňovat podle ročního období a chuti.

Klasický cibulový koláč se základem z křehkého těsta

Můj klasický cibulový koláč je ideálním pokrmem pro příjemné podzimní večery. Díky svému křupavému základu a krémové cibulové náplni je oblíbený při rodinných setkáních a oslavách. Po mnoha letech přípravy a zdokonalování tohoto receptu vás mohu ujistit, že s tímto podrobným návodem dosáhnete toho nejchutnějšího a nejsytějšího výsledku.

Lahodný dýňový Quiche podzimní recept

Dýňový quiche plný podzimního koření byl vždy na vrcholu mého seznamu oblíbené domácí kuchyně. Lze si ho vychutnat teplý i studený a je skvělým doplňkem každého podzimního pikniku s přáteli. Jeho příprava je snadná, aniž by to bylo na úkor plné chuti. Pokaždé, když tento quiche připravím, je absolutním hitem na každé oslavě!

Krémová polévka z růžičkového zelí

Nádherně krémová polévka, která získává jedinečnou notu domácí kuchyně díky použití růžičkového zelí.

Dýňové klíny z trouby

Tento skvělý recept na dýňové klínky pečené v troubě jsem se naučila od své babičky a dělám ho už léta, zejména na podzim, kdy je sezóna dýní. Je snadný na přípravu, vegetariánský a neuvěřitelně chutný. Můžete ho podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu či rybě, záleží na vašich preferencích.

Low carb housky z tvarohu

Low carb housky z tvarohu jsou skvělou alternativou k tradičním pečivům s vysokým obsahem sacharidů. Tvaroh a kokosová mouka jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu, což přispívá k dlouhotrvajícímu pocitu sytosti. Připravte si tyto domácí housky i vy!

Podobné recepty

Langos jako z vánočního trhu

Recept, který je stejně atmosférický jako vánoční trh a útulný jako zimní večer: langos. Tyto maďarské tlusté buchty rozhodně nesmí chybět v žádném zimním období. Zvenku jsou křupavé a uvnitř úžasně křehké a měkké. Já i moje rodina je prostě milujeme! Tento recept jsem vyzkoušela loni o Vánocích a měl obrovský úspěch. Langoše můžete dozdobit, jak se vám zlíbí!

Pórkový quiche vegetariánský recept

Tento recept jsem objevila při hledání bezmasých alternativ. Zjistíte, že tento pórkový quiche nepostrádá pikantní chuť masových verzí. Je snadný na přípravu, ideální pro zdravý oběd nebo večeři a snadno se připravuje předem. Proto tento recept patří již několik let k mým nejoblíbenějším.

Slané listové těsto na party se zeleninou

Jako milovnice slaného pečiva jsem našla dokonalý recept na chutný a působivý předkrm. Pokaždé, když je připravuji, jsou tyto listové koláčky u mých hostů naprostým hitem. Jejich náplň z čerstvé zeleniny a aromatického sýra lze obměňovat podle ročního období a chuti.

Klasický cibulový koláč se základem z křehkého těsta

Můj klasický cibulový koláč je ideálním pokrmem pro příjemné podzimní večery. Díky svému křupavému základu a krémové cibulové náplni je oblíbený při rodinných setkáních a oslavách. Po mnoha letech přípravy a zdokonalování tohoto receptu vás mohu ujistit, že s tímto podrobným návodem dosáhnete toho nejchutnějšího a nejsytějšího výsledku.

Lahodný dýňový Quiche podzimní recept

Dýňový quiche plný podzimního koření byl vždy na vrcholu mého seznamu oblíbené domácí kuchyně. Lze si ho vychutnat teplý i studený a je skvělým doplňkem každého podzimního pikniku s přáteli. Jeho příprava je snadná, aniž by to bylo na úkor plné chuti. Pokaždé, když tento quiche připravím, je absolutním hitem na každé oslavě!

Krémová polévka z růžičkového zelí

Nádherně krémová polévka, která získává jedinečnou notu domácí kuchyně díky použití růžičkového zelí.

Dýňové klíny z trouby

Tento skvělý recept na dýňové klínky pečené v troubě jsem se naučila od své babičky a dělám ho už léta, zejména na podzim, kdy je sezóna dýní. Je snadný na přípravu, vegetariánský a neuvěřitelně chutný. Můžete ho podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu či rybě, záleží na vašich preferencích.

Low carb housky z tvarohu

Low carb housky z tvarohu jsou skvělou alternativou k tradičním pečivům s vysokým obsahem sacharidů. Tvaroh a kokosová mouka jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu, což přispívá k dlouhotrvajícímu pocitu sytosti. Připravte si tyto domácí housky i vy!

Reels

Nové