INZERCE

Zdroj: Freepik

Chutná vegetariánská zeleninová polévka z hrnce

Jedním z mých absolutně nejoblíbenějších jídel na chladný podzimní večer je zeleninový hrnec. Je zdravé, vydatné a plné chuti. Směs zeleniny a koření poskytuje jídlo bohaté na živiny, které uspokojí váš žaludek i chuťové pohárky.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 polévková lžíce olivový olej Přidáno do
  • 1 Nakrájená cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česnek, mletý Přidáno do
  • 1 Nakrájená paprika Přidáno do
  • 2 Nakrájená mrkev Přidáno do
  • 2 tyčinky Nakrájený celer Přidáno do
  • 1 Nakrájená cuketa Přidáno do
  • 1 šálky Nakrájená rajčata Přidáno do
  • 1 šálek Zeleninový vývar Přidáno do
  • 1 šálek Ledvinové fazole z konzervy, odkapané Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 čajová lžička sušené oregano Přidáno do
  • 1 čajová lžička sušená bazalka Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Olivový olej rozehřejte ve velkém hrnci na mírném ohni. Doporučuji použít robustní hrnec, který rovnoměrně rozvádí teplo - může se to zdát nepodstatné, ale má to velký vliv na zvýraznění chuti ingrediencí.

2. Krok

Na oleji osmahněte cibuli a česnek do změknutí. Všimněte si, že je důležité česnek nepřipálit, protože by mohl pokrm zhořknout. Pokud je váš sporák horký, zvažte smažení na nižším stupni, abyste tomu zabránili.

3. Krok

Vhoďte papriku, mrkev a celer. Vařte je asi pět minut, nebo dokud zelenina nezačne měknout. V tomto okamžiku začnou působit vaše smysly, protože kuchyní začne pronikat vůně zeleniny.

4. Krok

Přidejte cuketu a rajčata. Tuto zeleninu přidávám později, protože nepotřebuje tolik času na vaření. Když se převaří, mají tendenci být kašovité.

5. Krok

Přilijte zeleninový vývar a ledvinové fazole. Dochuťte solí, pepřem, sušeným oreganem a sušenou bazalkou.

6. Krok

Vařte v hrnci 20 minut nebo dokud zelenina není uvařená podle vašich představ. Dbejte na to, abyste zeleninu nepřevařili - aby zůstala lehce křupavá, pomáhá zachovat důležité živiny a dodává pokrmu texturu.

7. Krok

Podávejte teplé a pochutnejte si!

Podobné recepty

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Hustá zeleninová polévka Minestrone

Je to italská polévka, která může být z čerstvé i mrazoné zeleniny, pokud nemáme moc času na vaření :).

Krémová polévka z růžičkového zelí

Nádherně krémová polévka, která získává jedinečnou notu domácí kuchyně díky použití růžičkového zelí.

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Cuketová-bazalková polévka

Osvežující zelená polévka, která dobře vynikne chutě cukety a bazalky. Ideální pro chutný oběd nebo lehkou večeři.

Boršč vegetariánská ruská kuchyně

Boršč jsem připravovala a vychutnávala v mnoha variantách, ale tato vegetariánská verze vyniká. Je plná chuti a uspokojí potřebu něčeho vydatného a sytého, aniž bychom se museli uchýlit k masu. Zemitá chuť zeleniny dokonale ladí se sladkokyselou chutí červené řepy a rajčat.

Polévka z červené čočky: jednoduchý, zdravý a rychlý recept

Připravte si tento vynikající recept na polévku z červené čočky. Je vhodný pro vegetariány i vegany!

Zelná polévka s rajčaty a zelím

Tato chutná a bohatá polévka je ideální pro chladné zimní dny. Kombinace zelí, rajčat a zelí vytváří vynikající a výživné jídlo.

Podobné recepty

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Hustá zeleninová polévka Minestrone

Je to italská polévka, která může být z čerstvé i mrazoné zeleniny, pokud nemáme moc času na vaření :).

Krémová polévka z růžičkového zelí

Nádherně krémová polévka, která získává jedinečnou notu domácí kuchyně díky použití růžičkového zelí.

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Cuketová-bazalková polévka

Osvežující zelená polévka, která dobře vynikne chutě cukety a bazalky. Ideální pro chutný oběd nebo lehkou večeři.

Boršč vegetariánská ruská kuchyně

Boršč jsem připravovala a vychutnávala v mnoha variantách, ale tato vegetariánská verze vyniká. Je plná chuti a uspokojí potřebu něčeho vydatného a sytého, aniž bychom se museli uchýlit k masu. Zemitá chuť zeleniny dokonale ladí se sladkokyselou chutí červené řepy a rajčat.

Polévka z červené čočky: jednoduchý, zdravý a rychlý recept

Připravte si tento vynikající recept na polévku z červené čočky. Je vhodný pro vegetariány i vegany!

Zelná polévka s rajčaty a zelím

Tato chutná a bohatá polévka je ideální pro chladné zimní dny. Kombinace zelí, rajčat a zelí vytváří vynikající a výživné jídlo.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Zapečené

382 recepty

Dorty

274 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty

Rýže

147 recepty