INZERCE

Zdroj: bhfack2 from Getty Images

Chleba bez hnětení

Jednoduchý recept na chleba bez hnětení, který vyžaduje minimum práce a výsledek je vždy ohromující - krásně nadýchaný chleba s křupavou kůrkou a bohatou chutí.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 360 g hladké mouky Přidáno do
  • 10 g Soli Přidáno do
  • 1 g sušeného droždí Přidáno do
  • 350 ml vlažné vody Přidáno do
INZERCE

Postup

360 min.
1. Krok

Začněme tím, že si smícháme mouku, sůl a droždí v misku. Při dlouhodobé zkušenosti s pečením domácího chleba jsem zjistila, že je velmi důležité správně smíchat sušené suroviny, aby se droždí rovnoměrně rozptýlilo po celém těstě.

2. Krok

Poté přilijeme vlažnou vodu a lžící promícháme dohromady, dokud se všechny suroviny nespojí a nevytvoří lepkavé těsto.

3. Krok

Zakryjeme misku igelitovou fólií a necháme kynout na teplém místě nejméně 12-18 hodin.

4. Krok

4) Když už je těsto krásně nakynuté, přendáme ho na pomoučněný vál a zarovnáme ho do tvaru kulaté bochánky. Těsto je poměrně měkké a nevyžaduje další hnětení.

5. Krok

Předehřejeme troubu na 220 stupňů a pečeme 35-40 minut, dokud chleba krásně nezesvětlá a na povrchu se nevytvoří krásná křupavá kůrka. Tento krok je nejdůležitější a můj osobní tip je kontrolovat chleba každých 5 minut během posledních 10 minut pečení, abychom se vyhnuli spálení chleba.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1627 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1864 recepty