INZERCE

Ceviche recept

Ceviche je tradiční jihoamerický pokrm, zvláště oblíbený v Peru. Připravuje se z čerstvé ryby nebo mořských plodů marinovaných v citronu nebo limetkové šťávě. Sůl a chilli dodávají tomuto chladném předkrmu jeho charakteristickou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvého filetu z bílé ryby (např. tilápie, halibut) Přidáno do
  • limetky Přidáno do
  • 1 malé cibule Přidáno do
  • 1 Červená paprika Přidáno do
  • 2 chilli papričky Přidáno do
  • malý svazek koriandru Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • 1 zakysaná smetana nebo avokádo na servírování Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Rybí filet nakrájejte na malé kostičky a dejte do misky.

2. Krok

Přidejte šťávu z limetek, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte v ledničce marinovat minimálně 20 minut, ideálně déle.

3. Krok

Cibuli, papriku a chilli nakrájejte nadrobno a přidejte do ryby. Vše důkladně promíchejte a nechte v lednici ještě alespoň 10 minut odpočívat.

4. Krok

Těsně před podáváním přidejte nasekaný koriandr a případně trochu extra limetkové šťávy.

INZERCE
5. Krok

Podávejte s avokádem nebo zakysanou smetanou a čerstvým koriandrem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Ceviche recept

Ceviche je tradiční jihoamerický pokrm, zvláště oblíbený v Peru. Připravuje se z čerstvé ryby nebo mořských plodů marinovaných v citronu nebo limetkové šťávě. Sůl a chilli dodávají tomuto chladném předkrmu jeho charakteristickou chuť.

30
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Rybí filet nakrájejte na malé kostičky a dejte do misky.

2. Krok

Přidejte šťávu z limetek, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte v ledničce marinovat minimálně 20 minut, ideálně déle.

3. Krok

Cibuli, papriku a chilli nakrájejte nadrobno a přidejte do ryby. Vše důkladně promíchejte a nechte v lednici ještě alespoň 10 minut odpočívat.

4. Krok

Těsně před podáváním přidejte nasekaný koriandr a případně trochu extra limetkové šťávy.

5. Krok

Podávejte s avokádem nebo zakysanou smetanou a čerstvým koriandrem.

Ingredience
500 g
čerstvého filetu z bílé ryby (např. tilápie, halibut)
limetky
1 malé
cibule
1 Červená
paprika
2 chilli
papričky
malý svazek koriandru
sůl
pepř
1 zakysaná
smetana nebo avokádo na servírování