INZERCE

Zdroj: Canva

Červené zelí recept

Červené zelí je všestranná, chutná a zdravá zelenina, kterou lze připravovat na mnoho způsobů. Je součástí mnoha mezinárodních receptů a je oblíbené zejména v německé kuchyni. Dnes vám ukážu, jak připravit červené zelí na tradiční způsob.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 hlava červeného zelí Přidáno do
  • 2 Lžíce rostlinného oleje Přidáno do
  • 1 cibule nakrájená na kostičky Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce červeného vinného octa Přidáno do
  • 2 Lžíce krystalový cukr Přidáno do
  • 1 lžička semínek kopru Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 12 lžičky černého pepře Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Červené zelí nakrájejte na tenké plátky a odložte stranou.

2. Krok

Ve velké pánvi ohřejte rostlinný olej na střední teplotu. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nezměknou. Cca 5 minut.

3. Krok

Poté k nim přidejte také zelí.

4. Krok

Do pánve přidejte červený vinný ocet, cukr, semínka kopru, sůl a pepř. Promíchejte, aby se vše spojilo.

5. Krok

Teplotu snižte na minimum, pánev přikryjte a nechte dusit 20-25 minut, občas promíchejte, až zelí změkne a tekutina se trošku zhoustne.

6. Krok

Podávejte teplé jako přílohu k masu nebo rybě.

7. Krok

Ať vám chutná vaše vynikající červený zelí!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Rýže

175 recepty

Dýně

50 recepty

Sušenky

20 recepty

V páře

213 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Saláty

265 recepty

Oběd

2783 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty