INZERCE

Zdroj: LeventKonuk from Getty Images

Buchta bez oleje

Moje rodina má ráda buchtové a kynuté pečivo, ale jako dietní poradkyně se vždy snažím najít zdravější varianty oblíbených pokrmů. Zachovala jsem si toto těsto bez použití oleje a díky svému povolání i osobní zkušenosti vím, že je splňuje všechny kritéria zdravé stravy.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička Soli Přidáno do
  • 30 g cukru Přidáno do
  • 1 taška sušeného droždí Přidáno do
  • 300 ml vlažného mléka Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • tuk na vymazání formy Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Začněte tím, že promícháte všechny suché ingredience v míse - mouku, sůl, cukr a droždí. Ve vedlejší míse rozšlehejte vejce s vlažným mlékem a poté tuto směs přidejte do suchých ingrediencí.

2. Krok

Začněte těžítkem hníst těsto. Toto je důležitý krok, který byste neměli uspěchat. Hnětení těsta by mělo trvat alespoň 10 minut, aby se všechny ingredience pořádně spojily a těsto se stalo hladkým a pružným.

3. Krok

Nechejte těsto v míse, pokryjte je utěrkou a nechejte ho na teplém místě kynout alespoň 30 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Tuto část přípravy si oblíbila moje babička, která si vždy potrpěla na dokonale nakynuté těsto.

4. Krok

Mezitím formu vymažte tukem. Když těsto vykynulo, přesuňte jej na pomoučněný pracovní povrch a formujte do požadovaného tvaru buchty. Buďte něžní, abyste těsto moc nepoškodili a nevyprázdnilo se z něj kynutí.

5. Krok

Pečte 35-40 minut při 180 stupňích, dokud buchta nezezlátne. Při pečení buchty vždy používejte střední úroveň trouby, aby se buchta pekla rovnoměrně.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1168 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Mascarpone

100 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1864 recepty

Zapečené

388 recepty