INZERCE

Zdroj: Johanna Mühlbauer for Adobe Stock

Bramborové pyré za 35 minut

Jednou z mých nejoblíbenějších polévek je bramborové pyré. Je výživná, sytá a má hladkou, krémovou strukturu, která je prostě úžasná. Je to skvělý recept, který dělám už mnoho let a čas od času ho upravuji, ale základní chuť zůstává vždy stejná a je prostě neodolatelná.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 6 velké Brambory Přidáno do
  • 2 mrkev Přidáno do
  • 1 Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 l zeleninový vývar Přidáno do
  • 200 ml Cream Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 2 Tablespoon máslo Přidáno do
  • čerstvá petržel Přidáno do
  • Krutony (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Recept na bramborovou polévku připravíte tak, že nejprve oloupete brambory, mrkev a cibuli a nakrájíte je na středně velké kousky. Na tomto místě je důležité zmínit, že velikost kousků ovlivňuje dobu vaření. Velké kusy vyžadují delší dobu vaření.

2. Krok

Do velkého hrnce dejte máslo a osmahněte na něm cibuli a česnek do průsvitna. Během vaření se mě často ptají, jaká má být teplota. Zde doporučuji cibuli a česnek smažit na středním ohni.

3. Krok

Nyní přidejte kousky brambor a mrkve a nechte je několik minut smažit. Zjistil jsem, že tím pokrm získá hlubší chuť.

4. Krok

Přidejte zeleninový vývar a polévku vařte asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

5. Krok

Když je zelenina měkká, můžete polévku rozmixovat ručním mixérem nebo v kuchyňském robotu dohladka. Nezapomeňte přístroj nastavit na plný výkon, jinak bude polévka příliš řídká. Doporučuji začít pomalu a postupně zvyšovat otáčky.

6. Krok

Nakonec vmíchejte smetanu a dochuťte solí a pepřem. Přidáním smetany na závěr získá pokrm extra krémovou konzistenci a chuť.

7. Krok

Bramborovou polévku podávejte horkou a ozdobte ji petrželkou a krutony (volitelně). Na povrch polévky přidejte trochu smetany navíc.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1174 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1636 recepty

Dorty

291 recepty

Snídaně

511 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1877 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

100 recepty