INZERCE

Zdroj: 4kodiak from Getty Images

Boulettes de viande hachée (masové kuličky na francouzský způsob)

Tento francouzský recept na "Boulettes de viande hachee" je skutečnou lahůdkou a často ho připravuji pro svou rodinu a přátele. Lahodné masové kuličky v jednoduché, ale chutné omáčce jsou vždy hitem. Je to rychlý a snadný recept, který se skvěle hodí k různým přílohám - od salátů až po těstoviny. Smažené masové kuličky z mletého masa se kombinují s rajčatovou omáčkou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Mleté maso (smíšené) Přidáno do
  • 1 jemné Nakrájená cibule Přidáno do
  • 2 Lisované stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Tablespoon Drobky Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 2 Tablespoon olivový olej Přidáno do
  • 400 g Mučenková rajčata Přidáno do
  • 2 KL Provensálské bylinky Přidáno do
  • 1 Tablespoon Hořčice Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Recept na francouzské karbanátky připravíte tak, že ve velké míse smícháte mleté maso, nasekanou cibuli, česnek, strouhanku a vejce. Směs dobře osolte a opepřete. Zjistil jsem, že nejefektivnější je zde použití rukou - umožní to lepší propojení ingrediencí a zajistí rovnoměrné rozložení chutí.

2. Krok

Ze směsi vytvarujte malé karbanátky a dejte je stranou. Já je dělám nejraději o velikosti golfového míčku, ale podle svých preferencí je můžete zmenšit nebo zvětšit.

3. Krok

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Po rozpálení přidejte masové kuličky a smažte je ze všech stran dohněda. Dávejte pozor, abyste masové kuličky nepřeplnili - nechte jim na pánvi místo.

4. Krok

Do pánve přidejte scezená rajčata a provensálské bylinky. Tip: Aby omáčka nebyla příliš řídká, nechávám ji asi 15 minut vařit, dokud nedosáhne příjemné hustoty.

5. Krok

Po provaření omáčky přidejte hořčici a dobře ji rozmíchejte. Hořčice dodá pokrmu extra chuť, která ho skutečně doplní.

6. Krok

"Boulettes de viande hachee" nechte ještě 5 minut povařit a poté podávejte horké s libovolnou přílohou. Dobrou chuť!

Podobné recepty

Vařené brambory s Chili con Carne

Chutné jídlo, které se podává s lahodnou kombinací pečených brambor a pikantního Chili con Carne. Jde o kompletní pokrm, který v chladných dnech poskytuje teplo a pohodlí.

Polévka z mletého masa "Chilli Con Carne"

Vydatná a pikantní polévka, ideální pro příjemné jídlo v chladném počasí. Tato polévka je v naší rodině klasikou. Z receptu je jí hodně - takže se připravte na lahodné zbytky nebo jídlo do mrazáku, je protažená zeleninou a kořením, takže si můžete vychutnat všechny chutě mexické kuchyně.

Tefteli ruské masové kuličky

Tefteli je tradiční ruské jídlo z mletého masa, které je snadno připravitelné a chutně kořeněné. Tyto masové kuličky se vaří v rajčatové omáčce a mohou být servírovány s rýží nebo bramborovou kaší.

Vydatný oběd z mletého zelí s rýží na pánvi

Je jen málo věcí, které jsou za chladného dne lepší než šťavnatá a pikantní zelná kotleta. Tento recept mi vždy vykouzlí úsměv na tváři, protože je nejen vydatný a chutný, ale také překvapivě snadný na přípravu. Je to jedna z mých voleb, když hledám něco sytého, ale přitom s lehkými a zdravými ingrediencemi.

Tortilla s mletým masem

Rychlý a chutný recept na aromatickou tortillu s mletým masem.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.
Adri1017
Adri1017
Náhled receptu Masové koule k rajské
Videorecept

Masové koule k rajské

Klasický italský recept na masové kuličky v rajčatové omáčce, chutný s těstovinami, ale i s chlebem.

Vydatné mleté maso se špičatým zelím

Tento recept je v mé rodině oblíbený a často se objevuje na našem stole. Kombinace pikantního mletého masa a jemné, lehce nasládlé chuti špičatého zelí je prostě nepřekonatelná. Díky několika malým trikům, které jsem se za ta léta naučila, je tento pokrm vždy absolutní lahůdkou pro chuťové buňky.

Podobné recepty

Vařené brambory s Chili con Carne

Chutné jídlo, které se podává s lahodnou kombinací pečených brambor a pikantního Chili con Carne. Jde o kompletní pokrm, který v chladných dnech poskytuje teplo a pohodlí.

Polévka z mletého masa "Chilli Con Carne"

Vydatná a pikantní polévka, ideální pro příjemné jídlo v chladném počasí. Tato polévka je v naší rodině klasikou. Z receptu je jí hodně - takže se připravte na lahodné zbytky nebo jídlo do mrazáku, je protažená zeleninou a kořením, takže si můžete vychutnat všechny chutě mexické kuchyně.

Tefteli ruské masové kuličky

Tefteli je tradiční ruské jídlo z mletého masa, které je snadno připravitelné a chutně kořeněné. Tyto masové kuličky se vaří v rajčatové omáčce a mohou být servírovány s rýží nebo bramborovou kaší.

Vydatný oběd z mletého zelí s rýží na pánvi

Je jen málo věcí, které jsou za chladného dne lepší než šťavnatá a pikantní zelná kotleta. Tento recept mi vždy vykouzlí úsměv na tváři, protože je nejen vydatný a chutný, ale také překvapivě snadný na přípravu. Je to jedna z mých voleb, když hledám něco sytého, ale přitom s lehkými a zdravými ingrediencemi.

Tortilla s mletým masem

Rychlý a chutný recept na aromatickou tortillu s mletým masem.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.
Adri1017
Adri1017
Náhled receptu Masové koule k rajské
Videorecept

Masové koule k rajské

Klasický italský recept na masové kuličky v rajčatové omáčce, chutný s těstovinami, ale i s chlebem.

Vydatné mleté maso se špičatým zelím

Tento recept je v mé rodině oblíbený a často se objevuje na našem stole. Kombinace pikantního mletého masa a jemné, lehce nasládlé chuti špičatého zelí je prostě nepřekonatelná. Díky několika malým trikům, které jsem se za ta léta naučila, je tento pokrm vždy absolutní lahůdkou pro chuťové buňky.

Reels

Nové

Hlavní kategorie