INZERCE

Zdroj: Canva

Zelňačka

Zelňačka je tradiční recept, který se používá již po generace a pochází z Česka. Tuto sytou a především vydatnou polévku si můžete uvařit ve velkém množství variant. Je také známo, že je dobrá na trávení a pomáhá odsraňovat toxiny z těla.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g kysaného zelí Přidáno do
  • 1 polévková lžíce oleje Přidáno do
  • a sůl pepř Přidáno do
  • Klobása dle chuti Přidáno do
  • 2 brambory Přidáno do
  • Mletá sladká paprika dle chuti Přidáno do
  • kmín Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Zelí a cibuli nakrájejte nožem nebo kuchyňským robotem na malé kousky. Přidejte je do hrnce s 1 polévkovou lžící oleje a smažte, dokud nezměknou, což je asi 5 minut. Přidejte 4 šálky vody a na mírném ohni přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte, dokud se zelí neuvaří. Předpokládaná doba je 20 - 30 minut.

2. Krok

Mezitím si oloupejte dvě brambory (záleží, pro kolik osob vaříte a jak jsou veliké) a poté je nakrájejte na malé kostičky. Po nakrájení si nachystejte hrnec s vodou a kmínem, kde následně přidáte bramborové kostičky a pěkně je uvaříte.

3. Krok

Chcete-li recept vylepšit, nějaká dobrá klobáska by přišla vhod. Pokud se pro ni rozhodnete, lehce si ji na másle opečte nakrájenou na kostičky.

4. Krok

Jakmile je zelí uvařené, tak jej neceďte a přidejte uvařené brambory, klobásku a mletou sladkou papriku. Samozřejmě nesmíte zapomenout polévku dochutit, takže si ji dochuťte podle svého solí a pepřem. Všechno zamíchejte a ještě chvilku povařte.

5. Krok

Zelňačka se také může podávat se smetanou či s čerstvými bylinkami. Vše dle vaší chuti!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Pizza

62 recepty

Oběd

2634 recepty

Cuketa

117 recepty

Masové pokrmy

1298 recepty

Těstoviny

285 recepty

Rajčata

325 recepty

Levná jídla

642 recepty

Smažené

480 recepty

Večeře

2496 recepty