INZERCE

Zdroj: Canva

Zelňačka

Zelňačka je tradiční recept, který se používá již po generace a pochází z Česka. Tuto sytou a především vydatnou polévku si můžete uvařit ve velkém množství variant. Je také známo, že je dobrá na trávení a pomáhá odsraňovat toxiny z těla.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g kysaného zelí Přidáno do
  • 1 polévková lžíce oleje Přidáno do
  • a sůl pepř Přidáno do
  • Klobása dle chuti Přidáno do
  • 2 brambory Přidáno do
  • Mletá sladká paprika dle chuti Přidáno do
  • kmín Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Zelí a cibuli nakrájejte nožem nebo kuchyňským robotem na malé kousky. Přidejte je do hrnce s 1 polévkovou lžící oleje a smažte, dokud nezměknou, což je asi 5 minut. Přidejte 4 šálky vody a na mírném ohni přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte, dokud se zelí neuvaří. Předpokládaná doba je 20 - 30 minut.

2. Krok

Mezitím si oloupejte dvě brambory (záleží, pro kolik osob vaříte a jak jsou veliké) a poté je nakrájejte na malé kostičky. Po nakrájení si nachystejte hrnec s vodou a kmínem, kde následně přidáte bramborové kostičky a pěkně je uvaříte.

3. Krok

Chcete-li recept vylepšit, nějaká dobrá klobáska by přišla vhod. Pokud se pro ni rozhodnete, lehce si ji na másle opečte nakrájenou na kostičky.

4. Krok

Jakmile je zelí uvařené, tak jej neceďte a přidejte uvařené brambory, klobásku a mletou sladkou papriku. Samozřejmě nesmíte zapomenout polévku dochutit, takže si ji dochuťte podle svého solí a pepřem. Všechno zamíchejte a ještě chvilku povařte.

5. Krok

Zelňačka se také může podávat se smetanou či s čerstvými bylinkami. Vše dle vaší chuti!

Podobné recepty

Slovenská vánoční kapustnica

Nejlepší vánoční zelná polévka podle tohoto receptu je úplná hračka.

Zelná polévka s klobásou

Zelná polévka s klobásou je výživný a chutný pokrm, který se snadno připravuje a je ideální pro chladnější počasí. Následuje jednoduchý recept:

Zelňačka s uzeným a smetanou

Zelňačka s uzeným a smetanou je tradiční pokrm, který je velmi oblíbený v mnoha evropských zemích, zejména v zimních měsících. Tato polévka je bohatá a sycící, s krásnými chutěmi kysaného zelí a uzeného masa.

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Polévka z kysaného zelí

Rychlá a zdravá polévka z kysaného zelí, která zahřeje v chladných dnech. Často se servíruje o Vánocích, ale je vynikající po celý rok.

Valašská kyselica s houbami

Kyselica s houbami nemusí být zrovna oblíbenou polévkou všech, ale za to se jedná o vydatnou klasiku! Pojďme si jednu takovou kyselici připravit!

Kapustová polévka od babičky

Kapustová polévka s bramborem či kapustová polévka s klobásou, obě varianty jsou velmi chutné! V tomto receptu si připravíme dobrou kapustovou polévku jako od babičky.

"Alsatian Choucroute" - maso s kysaným zelím

Jako člověk, který překračuje německo-francouzské hranice, jsem si ve Francii často pochutnával na choucroute. Začala jsem tedy tento lahodný tradiční pokrm z Alsaska připravovat doma pro svou rodinu a přátele, dokud jsem recept nezdokonalila. Báječnému spojení kyselého zelí , pikantních chutí a vydatného vepřového masa se prostě nedá odolat.

Podobné recepty

Slovenská vánoční kapustnica

Nejlepší vánoční zelná polévka podle tohoto receptu je úplná hračka.

Zelná polévka s klobásou

Zelná polévka s klobásou je výživný a chutný pokrm, který se snadno připravuje a je ideální pro chladnější počasí. Následuje jednoduchý recept:

Zelňačka s uzeným a smetanou

Zelňačka s uzeným a smetanou je tradiční pokrm, který je velmi oblíbený v mnoha evropských zemích, zejména v zimních měsících. Tato polévka je bohatá a sycící, s krásnými chutěmi kysaného zelí a uzeného masa.

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Polévka z kysaného zelí

Rychlá a zdravá polévka z kysaného zelí, která zahřeje v chladných dnech. Často se servíruje o Vánocích, ale je vynikající po celý rok.

Valašská kyselica s houbami

Kyselica s houbami nemusí být zrovna oblíbenou polévkou všech, ale za to se jedná o vydatnou klasiku! Pojďme si jednu takovou kyselici připravit!

Kapustová polévka od babičky

Kapustová polévka s bramborem či kapustová polévka s klobásou, obě varianty jsou velmi chutné! V tomto receptu si připravíme dobrou kapustovou polévku jako od babičky.

"Alsatian Choucroute" - maso s kysaným zelím

Jako člověk, který překračuje německo-francouzské hranice, jsem si ve Francii často pochutnával na choucroute. Začala jsem tedy tento lahodný tradiční pokrm z Alsaska připravovat doma pro svou rodinu a přátele, dokud jsem recept nezdokonalila. Báječnému spojení kyselého zelí , pikantních chutí a vydatného vepřového masa se prostě nedá odolat.

Reels

Nové