INZERCE

Zdroj: dulezidar via iStockPhotos

Zelná polévka

Srdnatá a zdraví prospěšná polévka. Ideální na chladné dny. Ingredience se prostě všechny vaří dohromady, dokud není zelí měkké!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Kus Brambory Přidáno do
  • 1 Kus Cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 1 l zeleninový vývar Přidáno do
  • 200 Gram Kostky šunky Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
  • 1 Štipka pepř Přidáno do
  • 1 ks hlávkovej kapusty Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Na přípravu zelné polévky připravte všechny ingredience.

2. Krok

Zelí opereme a nakrájíme na proužky.

3. Krok

Nakrájejte cibuli a brambory.

4. Krok

Zahřejte olivový olej v hrnci a orestujte cibulovou kostku.

5. Krok

Přidejte šunku a brambory a krátce je opečte.

6. Krok

Nyní přidejte zelí a dušte tak dlouho, dokud nespadne.

7. Krok

Přidejte zeleninový vývar a nechte polévku 20 minut vařit.

8. Krok

Dle chuti dochutíme zelnou polévku solí a pepřem a podáváme.

Podobné recepty

Rustikální dušené mleté maso

Tento silný a vydatný guláš se nám nejednou stal záchranou v chladných zimních dnech. Svěžest zeleniny a brambor v kombinaci s pikantní chutí mletého masa tvoří vynikající kombinaci. Přidejte toast nebo čerstvou bagetu a den je zachráněn. Každá lžíce mi připomíná, kolikrát jsme tento pokrm s radostí a nadšením připravovali a vychutnávali.

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Hustá zeleninová polévka Minestrone

Je to italská polévka, která může být z čerstvé i mrazoné zeleniny, pokud nemáme moc času na vaření :).

"Rakott Krumpli" maďarská specialita

Toto je jeden z mých nejoblíbenějších maďarských receptů, který se v naší rodině dědí už po generace. Rakott Krumpli je maďarské jídlo, které se skládá z brambor, zakysané smetany, klobásy a vajec. Připravuje se jako nákyp, kdy se ingredience navrství na sebe. Je ideální pro chladné zimní dny a na rodinných sešlostech se vždy stane hitem.

Krémová polévka z růžičkového zelí

Nádherně krémová polévka, která získává jedinečnou notu domácí kuchyně díky použití růžičkového zelí.

Domácí bramborová polévka s párkem

Tato bramborová polévka s párkem je jedním z mých nejoblíbenějších jídel, zejména v chladném období. Nic vás nezahřeje zevnitř lépe než miska této polévky. Je snadná na přípravu a nejenže senzačně chutná, ale také dodává tělu cenné živiny. Podává se se slanými párky a je to skutečně sytý pokrm.

Tradiční vydatná klobásová polévka po babičkovsku

Tato klobásová polévka mi připomíná nezapomenutelné dny strávené s babičkou. Její polévky byly vždy plné chuti a z jednoduchých surovin dokázala vykouzlit vynikající jídla. Tento recept patří k mým nejoblíbenějším a jsem si jistá, že si ho zamilujete i vy a vaši blízcí!

"Alsatian Choucroute" - maso s kysaným zelím

Jako člověk, který překračuje německo-francouzské hranice, jsem si ve Francii často pochutnával na choucroute. Začala jsem tedy tento lahodný tradiční pokrm z Alsaska připravovat doma pro svou rodinu a přátele, dokud jsem recept nezdokonalila. Báječnému spojení kyselého zelí , pikantních chutí a vydatného vepřového masa se prostě nedá odolat.

Podobné recepty

Rustikální dušené mleté maso

Tento silný a vydatný guláš se nám nejednou stal záchranou v chladných zimních dnech. Svěžest zeleniny a brambor v kombinaci s pikantní chutí mletého masa tvoří vynikající kombinaci. Přidejte toast nebo čerstvou bagetu a den je zachráněn. Každá lžíce mi připomíná, kolikrát jsme tento pokrm s radostí a nadšením připravovali a vychutnávali.

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Hustá zeleninová polévka Minestrone

Je to italská polévka, která může být z čerstvé i mrazoné zeleniny, pokud nemáme moc času na vaření :).

"Rakott Krumpli" maďarská specialita

Toto je jeden z mých nejoblíbenějších maďarských receptů, který se v naší rodině dědí už po generace. Rakott Krumpli je maďarské jídlo, které se skládá z brambor, zakysané smetany, klobásy a vajec. Připravuje se jako nákyp, kdy se ingredience navrství na sebe. Je ideální pro chladné zimní dny a na rodinných sešlostech se vždy stane hitem.

Krémová polévka z růžičkového zelí

Nádherně krémová polévka, která získává jedinečnou notu domácí kuchyně díky použití růžičkového zelí.

Domácí bramborová polévka s párkem

Tato bramborová polévka s párkem je jedním z mých nejoblíbenějších jídel, zejména v chladném období. Nic vás nezahřeje zevnitř lépe než miska této polévky. Je snadná na přípravu a nejenže senzačně chutná, ale také dodává tělu cenné živiny. Podává se se slanými párky a je to skutečně sytý pokrm.

Tradiční vydatná klobásová polévka po babičkovsku

Tato klobásová polévka mi připomíná nezapomenutelné dny strávené s babičkou. Její polévky byly vždy plné chuti a z jednoduchých surovin dokázala vykouzlit vynikající jídla. Tento recept patří k mým nejoblíbenějším a jsem si jistá, že si ho zamilujete i vy a vaši blízcí!

"Alsatian Choucroute" - maso s kysaným zelím

Jako člověk, který překračuje německo-francouzské hranice, jsem si ve Francii často pochutnával na choucroute. Začala jsem tedy tento lahodný tradiční pokrm z Alsaska připravovat doma pro svou rodinu a přátele, dokud jsem recept nezdokonalila. Báječnému spojení kyselého zelí , pikantních chutí a vydatného vepřového masa se prostě nedá odolat.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1140 recepty

Dezert

1592 recepty

Zapečené

384 recepty

Snídaně

490 recepty

Dorty

282 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1810 recepty