INZERCE

Zdroj: Canva

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar je jednou z nejuniverzálnějších surovin, které můžete mít v kuchyni. Je skvělý do polévek, ale může se hodit i na dochucení nebo jako základ omáček. A co je na tom nejlepší? Výroba vývaru je jednoduchá a cenově dostupná!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 středně velké mrkve Přidáno do
  • 1 větší petržel Přidáno do
  • 1 rajče Přidáno do
  • 2 řapíky celeru Přidáno do
  • Petržel Přidáno do
  • libeček Přidáno do
  • 112 l voda Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Do velkého hrnce dejte 1,5 litru vody a přiveďte ji k varu. Mezitím očistěte zeleninu.

2. Krok

Mrkev a petržel rozkrojte napůl a v případě potřeby (podle velikosti) podélně.

3. Krok

Rozehřejte pánev s nepřilnavým povrchem a zeleninu na několika místech orestujte.

4. Krok

Tento krok je důležitý, protože zelenina krásně zhnědne, zvýrazní se její chuť a povrch zkaramelizuje, což jak všichni víte, vytváří spoustu chutí.

5. Krok

Zeleninu přidejte do vroucí vody a osolte. Doporučuji nevynechávat sůl, protože pokud se vývar neosolí, nikdy nebude správně ochucený.

6. Krok

Vývar vařte 30-45 minut. Zeleninový vývar lze vařit až do bodu varu, což je výhoda oproti masovým vývarům.

7. Krok

Hotový vývar přeceďte přes jemné síto a rychle zchlaďte nebo ihned podávejte!

8. Krok

Dobrou chuť!

Podobné recepty

Polévka z červené čočky: jednoduchý, zdravý a rychlý recept

Připravte si tento vynikající recept na polévku z červené čočky. Je vhodný pro vegetariány i vegany!

Celerová krémová polévka

Zdravá fit polévka, kterou mohou jíst i děti.

Minestrone polévka

Italská kuchyně jistě chutná každému. Znáte ale tento recept na Minestrone? Tato polévka Minestrone je skvěý recept na horké letní dny. Pojďme si ji ukázat!

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Chutná vegetariánská zeleninová polévka z hrnce

Jedním z mých absolutně nejoblíbenějších jídel na chladný podzimní večer je zeleninový hrnec. Je zdravé, vydatné a plné chuti. Směs zeleniny a koření poskytuje jídlo bohaté na živiny, které uspokojí váš žaludek i chuťové pohárky.

Boršč vegetariánská ruská kuchyně

Boršč jsem připravovala a vychutnávala v mnoha variantách, ale tato vegetariánská verze vyniká. Je plná chuti a uspokojí potřebu něčeho vydatného a sytého, aniž bychom se museli uchýlit k masu. Zemitá chuť zeleniny dokonale ladí se sladkokyselou chutí červené řepy a rajčat.

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Vegetariánská pórková polévka, rychlá a snadná

Miluji polévky v jakékoli podobě a připravuji je často. Jednou z mých oblíbených variant je vegetariánská pórková polévka. Je nejen zdravá, ale také opravdu chutná a úžasně krémová. Za chladných večerů poskytne to správné teplo a útulnost. Tento recept často připravuji pro svou rodinu a přátele a ráda bych se o něj podělila i s vámi.

Podobné recepty

Polévka z červené čočky: jednoduchý, zdravý a rychlý recept

Připravte si tento vynikající recept na polévku z červené čočky. Je vhodný pro vegetariány i vegany!

Celerová krémová polévka

Zdravá fit polévka, kterou mohou jíst i děti.

Minestrone polévka

Italská kuchyně jistě chutná každému. Znáte ale tento recept na Minestrone? Tato polévka Minestrone je skvěý recept na horké letní dny. Pojďme si ji ukázat!

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Chutná vegetariánská zeleninová polévka z hrnce

Jedním z mých absolutně nejoblíbenějších jídel na chladný podzimní večer je zeleninový hrnec. Je zdravé, vydatné a plné chuti. Směs zeleniny a koření poskytuje jídlo bohaté na živiny, které uspokojí váš žaludek i chuťové pohárky.

Boršč vegetariánská ruská kuchyně

Boršč jsem připravovala a vychutnávala v mnoha variantách, ale tato vegetariánská verze vyniká. Je plná chuti a uspokojí potřebu něčeho vydatného a sytého, aniž bychom se museli uchýlit k masu. Zemitá chuť zeleniny dokonale ladí se sladkokyselou chutí červené řepy a rajčat.

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Vegetariánská pórková polévka, rychlá a snadná

Miluji polévky v jakékoli podobě a připravuji je často. Jednou z mých oblíbených variant je vegetariánská pórková polévka. Je nejen zdravá, ale také opravdu chutná a úžasně krémová. Za chladných večerů poskytne to správné teplo a útulnost. Tento recept často připravuji pro svou rodinu a přátele a ráda bych se o něj podělila i s vámi.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty