INZERCE

Zdroj: Pixabay

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou, tradiční italské jídlo s mnoha variantami. Tento recept na zeleninové rizoto je doplněný o kuřecí maso a bohatou škálu zeleniny, která dodá jídlu nejen chutný základ, ale i výživné prvky.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 300 g kuřecí prsa Přidáno do
  • 200 g rýže určené na rizoto Přidáno do
  • 1 menší cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 50 g Parmezánu Přidáno do
  • půl brokolice Přidáno do
  • 1 cuketa Přidáno do
  • 1 žlutá paprika Přidáno do
  • 2 mrkve Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 1 l zeleninového vývaru Přidáno do
  • malý svazek petrželky Přidáno do
  • 100 ml bílého vína Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme nasekaný česnek, krátce orestujeme a pak do pánve přidáme kuřecí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, opepříme a maso opečeme dozlatova.

2. Krok

K masu přidáme rýži, promícháme a orestujeme, dokud není rýže skleněná. Poté ji zalejeme vínem a počkáme, až se odpaří.

3. Krok

Následně začneme postupně dolévat zeleninový vývar. Vždy přidáme tolik vývaru, aby rýže byla právě tak pokrytá a necháme ho vstřebat. Tento postup opakujeme, dokud rýže není dostatečně měkká.

4. Krok

Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu na malé kousky. Na jiné pánvi si ji orestujeme na troše oleje a osolíme.

5. Krok

Jakmile je rýže měkká, přidáme do ni orestovanou zeleninu, nastrouhaný Parmezán a posekanou petrželku. Vše dobře promícháme a necháme ještě chvíli podusit.

6. Krok

Před podáváním můžeme rizoto ještě posypat čerstvě nastrouhaným Parmezánem. Dobrou chuť! Zapečené rizoto s kuřecím masem a zeleninou je na světě!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1175 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1636 recepty

Dorty

291 recepty

Snídaně

511 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1877 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

101 recepty