:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/_OnEysplUfYb-fIe7pcI/777d6af6edfeb446da4fcd52aaee5d.jpeg)
Zapečený květák s brambory
Zapečený květák se sýrem je naprostá klasika, ale pokud bychom chtěli toto jídlo trochu vylepšit, je skvělé k němu přidat brambory. Recept na vynikající zapečený květák, do kterého se zamilujete.
Ingredience
- 5 Vařené brambory vcelku
- 1 květák
- 1 cibule
- 11⁄2 pl máslo
- 2 pl hladká mouka
- 0.3 dcl mléko
- 2 mozzarella
- Sůl a černý pepř
- 1 pl olej
Nejnovější letáky
Postup
Jako první si na pánvi rozpálíme olej, na kterém zkaramelizujeme nasekanou cibuli, osolíme a opepříme. Cibulka musí být úplně hnědá. Odložíme si ji stranou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/_OnEysplUfYb-fIe7pcI/35ad735bca9cdfbf190d96da4df868.png)
Zdroj: Youtube
Rozložíme květák na jednotlivé růžičky a vaříme ho asi 10 minut ve vodě. Mezitím si nakrájíme vařené brambory na hrubší plátky.
V menším hrnci si připravíme bešamel. Rozpustíme máslo, přidáme mouku. Osmažíme a přidáme mléko. Bešamel pořádně rozmícháme, osolíme a opepříme.
V mixéru společně rozmixujeme bešamel s polovinou vařeného květáku a opečenou cibulí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/_OnEysplUfYb-fIe7pcI/47dbde6ac8b69e1be91c6bbbb34c64.png)
Zdroj: Youtube
Teď už jen do pekáče vrstvíme brambory prokládané květákem, zalijeme rozmixovanou bešamelovou omáčkou. Jako poslední vrstva bude bešamel, na který pokládáme plátky nakrájené mozzarelly.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/_OnEysplUfYb-fIe7pcI/83cf9d9186ccea729d14092d3cba52.png)
Zdroj: Youtube














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/JpXf5zEKqu-x4UhKO0rD/3e658a3e90ee343838d3538735a763.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/e-hUiHLEicRMDKuKnLtj/c84d991d7c1e9751ced9ae26739891.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/lhFjzuOisLHbvzUttEc_/0be1f2682fe5641ec347e01014e3df.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/wayUVCW8_lxV71fNNBVm/1e729a114cd0d3bf0842ef5b8b0a53.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/DI2bPIuE-5IJOhKPUlBp/80abb37b80339f17952121a4473334.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/zeNJdtMeynQrtMzaSCzz/39a603808921395256e50cea6bf4b0.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/SbEV81vNHJmWylwEKyOp/d841bd7fb490ce1df8d402fa24c306.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/0HmMoxyTSHeXld6s8rJ8/16f7f86a42321ad28bbaf418b6f346.jpeg)











