INZERCE

Zdroj: margouillatphotos from Getty Images

Zapečené těstoviny s houbami

Zapečené těstoviny s houbami a smetanou jsou ideální pro rodinné obědy nebo večeře. Kombinace krémové omáčky, křupavého povrchu a aromatických hermelínů zvýrazní chuť pečených hub a těstovin.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g houb Přidáno do
  • 350 g těstovin (penne nebo fusilli) Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 200 g smetany na vaření Přidáno do
  • 200 g nastrouhaného sýru (muškátový oříšek nebo gouda) Přidáno do
  • 2 Lžíce nasekané petrželky Přidáno do
  • 1 hermelín Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Houby, cibuli a česnek nakrájejte na tenké plátky.

2. Krok

Na pánvi rozpalte olivový olej. Přidejte houby, cibuli a česnek. Orestujte, dokud nejsou houby do zlatova a cibule skleněná. Ochutnejte solí a pepřem.

3. Krok

Mezitím uvařte těstoviny al dente dle instrukcí balení. Scedit a přidat do pánve s houbami.

4. Krok

Přilejte smetanu a polovinu sýru do pánve. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou.

5. Krok

Nalijte směs těstovin do pekáčku. Posypte zbytkem sýru a nakrájeným hermelínem.

6. Krok

Pečte v troubě asi 20 minut, nebo dokud není sýr na vrchu zlatě hnědý a bublinkový.

7. Krok

Posypte nasekanou petrželkou před podáváním. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Rýže

176 recepty

Dršťky

118 recepty

Saláty

267 recepty

Mascarpone

131 recepty

Vánoční

84 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Oběd

2815 recepty

Pečivo

534 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty