INZERCE

Zdroj: blende40 for Adobe Stock

Vývar z diviny

Výrazný vývar s křupavou zeleninou a měkkým masem, ideální jako základ pro výtečné pokrmy nebo jako chutná polévka.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 Gram Zelenina (mrkev, celer, cibule, pórek) Přidáno do
  • 1 Kus stroužek česneku Přidáno do
  • 5 Kus Jalovcové bobule Přidáno do
  • 2 l voda Přidáno do
  • 2 Kus bobkové listy Přidáno do
  • 1 kg Kosti z diviny Přidáno do
  • 500 g divina Přidáno do
INZERCE

Postup

240 min.
1. Krok

Pro vývar z diviny nejprve dejte do velkého hrnce kosti a maso a zakryjte vodou. Nechte přivést k varu.

2. Krok

Zatímco voda vře, očistěte zeleninu a nakrájejte ji na malé kousky. Spolu s česnekem a kořením (bobkové listy a jalovčinky) ji dejte do hrnce.

3. Krok

Vše dobře promíchejte a hrnec půl zakryjte. Nechte vařit na nízké teplotě alespoň 4 hodiny.

4. Krok

Po uvaření přeceďte vývar přes jemné síto.

5. Krok

Ochutnejte vývar a nechejte ho podle chuti ještě více redukovat, abyste dosáhli ještě silnější chuti. Použijte dále pro libovolné pokrmy nebo omáčky.

Podobné recepty

Vaření tradičního vývaru z kostí

Tento vydatný vývar z kostí je tradiční recept, který dělám neustále, zejména v chladnějších měsících. Čas od času do něj také přidávám zbytky bio zeleniny, například oloupanou mrkev nebo pórek, což vývaru dodá ještě intenzivnější chuť. Je nejen nesmírně chutný, ale také mimořádně bohatý na živiny a zdravý.

Pórková polévka s mletým masem - Comfort Food

Tuto pórkovou polévku s mletým masem jsem dělala nesčetněkrát, protože je v mé rodině velmi oblíbená. Je úžasně aromatická, vydatná a hřejivá - jako stvořená pro chladné dny. Výborně ale chutná i v přechodném období nebo v trochu chladnějších jarních dnech.

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Zlodějský hrnec s mletým masem rustikální jídlo na večírek

Tento vydatný recept na loupežnický guláš vaří naše rodina již po několik generací. Není nic lepšího než se sejít s blízkými a vychutnat si tento lahodný, sytý guláš. Za ta léta jsem ho připravila nesčetněkrát a vždycky je to hit, zejména v chladných zimních měsících. Dá se připravit i venku na otevřeném ohni.

Veganská omáčka k pečení

Vynikající a jednoduchá veganská verze klasické omáčky k pečení. Perfektní k bramborové kaši, smaženému tofu a dalším pokrmům.

Vegetariánská pórková polévka, rychlá a snadná

Miluji polévky v jakékoli podobě a připravuji je často. Jednou z mých oblíbených variant je vegetariánská pórková polévka. Je nejen zdravá, ale také opravdu chutná a úžasně krémová. Za chladných večerů poskytne to správné teplo a útulnost. Tento recept často připravuji pro svou rodinu a přátele a ráda bych se o něj podělila i s vámi.

Houby smetanová omáčka recept

Tento recept znám z dětství, kdy moje babička dělávala krémovou houbovou omáčku, kterou jsme všichni milovali. Od té doby používám její recept jako svou tajnou zbraň na rychlé, snadné a chutné jídlo, které se vždycky povede. Ať už se podává na těstoviny, maso nebo zeleninu, tato krémová houbová omáčka je vždycky hitem.

Rychlá kuřecí polévka proti nachlazení za 30 minut

Kuřecí polévka je skutečná klasika. Jako dítě jsem si ji dával vždy, když mi nebylo dobře. Od té doby je pro mě nepostradatelným jídlem, zejména v chladném období. Tento recept dělám stále znovu a znovu a zkracuji dobu přípravy na nejnutnější minimum - je ideální pro ty z nás, kteří mají málo času, ale přesto si chtějí vychutnat teplé domácí jídlo.

Podobné recepty

Vaření tradičního vývaru z kostí

Tento vydatný vývar z kostí je tradiční recept, který dělám neustále, zejména v chladnějších měsících. Čas od času do něj také přidávám zbytky bio zeleniny, například oloupanou mrkev nebo pórek, což vývaru dodá ještě intenzivnější chuť. Je nejen nesmírně chutný, ale také mimořádně bohatý na živiny a zdravý.

Pórková polévka s mletým masem - Comfort Food

Tuto pórkovou polévku s mletým masem jsem dělala nesčetněkrát, protože je v mé rodině velmi oblíbená. Je úžasně aromatická, vydatná a hřejivá - jako stvořená pro chladné dny. Výborně ale chutná i v přechodném období nebo v trochu chladnějších jarních dnech.

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Zlodějský hrnec s mletým masem rustikální jídlo na večírek

Tento vydatný recept na loupežnický guláš vaří naše rodina již po několik generací. Není nic lepšího než se sejít s blízkými a vychutnat si tento lahodný, sytý guláš. Za ta léta jsem ho připravila nesčetněkrát a vždycky je to hit, zejména v chladných zimních měsících. Dá se připravit i venku na otevřeném ohni.

Veganská omáčka k pečení

Vynikající a jednoduchá veganská verze klasické omáčky k pečení. Perfektní k bramborové kaši, smaženému tofu a dalším pokrmům.

Vegetariánská pórková polévka, rychlá a snadná

Miluji polévky v jakékoli podobě a připravuji je často. Jednou z mých oblíbených variant je vegetariánská pórková polévka. Je nejen zdravá, ale také opravdu chutná a úžasně krémová. Za chladných večerů poskytne to správné teplo a útulnost. Tento recept často připravuji pro svou rodinu a přátele a ráda bych se o něj podělila i s vámi.

Houby smetanová omáčka recept

Tento recept znám z dětství, kdy moje babička dělávala krémovou houbovou omáčku, kterou jsme všichni milovali. Od té doby používám její recept jako svou tajnou zbraň na rychlé, snadné a chutné jídlo, které se vždycky povede. Ať už se podává na těstoviny, maso nebo zeleninu, tato krémová houbová omáčka je vždycky hitem.

Rychlá kuřecí polévka proti nachlazení za 30 minut

Kuřecí polévka je skutečná klasika. Jako dítě jsem si ji dával vždy, když mi nebylo dobře. Od té doby je pro mě nepostradatelným jídlem, zejména v chladném období. Tento recept dělám stále znovu a znovu a zkracuji dobu přípravy na nejnutnější minimum - je ideální pro ty z nás, kteří mají málo času, ale přesto si chtějí vychutnat teplé domácí jídlo.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1129 recepty

Dezert

1573 recepty

Oběd

2263 recepty

Saláty

212 recepty

Zapečené

381 recepty

Snídaně

481 recepty

Bezmasé pokrmy

1043 recepty