INZERCE

Zdroj: Pixabay

Vynikající krémová žampionová polévka

Vynikající recept na krémovou žampionovou polévku, je krásně krémová a plná chutných žampionů, takže se stane skvělou volbou pro teplé večeře nebo jako lehký oběd.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g žampionů Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 4 Lžíce máslo Přidáno do
  • 4 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 l litru mléka Přidáno do
  • 1 dl smetany Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 12 lžičky černého pepře Přidáno do
  • 1 lžička tymiánu Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Na pánvi osmahněte najemno nakrájenou cibuli a česnek v másle.

2. Krok

Přidejte žampiony a smažte, dokud nezměknou.

3. Krok

Přidejte mouku a míchejte, dokud se nevytvoří světlá jíška.

4. Krok

Postupně přilévejte mléko a smetanu, neustále míchejte, dokud se nevytvoří hladká polévka.

INZERCE
5. Krok

Přidejte sůl, pepř a tymián a vařte dalších 10 minut na mírném plameni.

6. Krok

Konzistenci polévky můžete zjemnit mixováním nebo přidáním více mléka.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1419 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image anna01

Vynikající krémová žampionová polévka

Vynikající recept na krémovou žampionovou polévku, je krásně krémová a plná chutných žampionů, takže se stane skvělou volbou pro teplé večeře nebo jako lehký oběd.

30
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

Na pánvi osmahněte najemno nakrájenou cibuli a česnek v másle.

2. Krok

Přidejte žampiony a smažte, dokud nezměknou.

3. Krok

Přidejte mouku a míchejte, dokud se nevytvoří světlá jíška.

4. Krok

Postupně přilévejte mléko a smetanu, neustále míchejte, dokud se nevytvoří hladká polévka.

5. Krok

Přidejte sůl, pepř a tymián a vařte dalších 10 minut na mírném plameni.

6. Krok

Konzistenci polévky můžete zjemnit mixováním nebo přidáním více mléka.

Ingredience
500 g
žampionů
3
stroužky česneku
4 Lžíce
máslo
4 Lžíce
hladké mouky
1 l
litru mléka
1 dl
smetany
1
lžička soli
12
lžičky černého pepře
1
lžička tymiánu