INZERCE

Zdroj: Canva

Vynikající jelení guláš

Dokonalý jelení guláš vařený s brusinkami, zeleninou, vínem a knedlíkem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Jelení maso Přidáno do
  • 200 ml červené suché víno Přidáno do
  • 500 ml hovězí vývar Přidáno do
  • 60 g uzená slanina Přidáno do
  • 3 ks stroužky česneku Přidáno do
  • 1 pl Brusinkový džem Přidáno do
  • 2 pl olej Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 2 ks mrkev Přidáno do
  • 1 ks Petržel Přidáno do
  • pimiento Přidáno do
  • mletý černý pepř Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do
  • mletá červená paprika Přidáno do
  • mletý kmín Přidáno do
  • Rozmarýn Přidáno do
  • Borůvky Přidáno do
INZERCE

Postup

210 min.
1. Krok

Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji.

2. Krok

K tomu přidáme na drobno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme do skla.

3. Krok

Poté přidáme do hrnce na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou restujeme do zlatova.

4. Krok

Do hrnce přidáme prolisovaný česnek, nové a černé koření, rozmarýn, bobkový list a jalovce.

5. Krok

Jelení maso očistíme a nakrájíme na větší kusy. Přidáme ho k zeleninovému základu.

6. Krok

Kousky masa necháme natáhnout, osolíme je a přidáme ještě brusinky, kmín a mletou papriku.

7. Krok

Nejprve maso podlijeme vínem a počkáme chvíli, dokud se neodpaří alkohol. Poté ho podlijeme trochou vývaru - jen tak, aby bylo maso zakryté.

8. Krok

Daňčí guláš dusíme na slabém ohni, pod poklicí do měkka přibližně 2 až 3 hodiny. Nezapomeňme ho občas promíchat.

9. Krok

Guláš podáváme s knedlíkem, plátkem citronu a brusinkovým džemem.

Podobné recepty

Vepřový guláš z plece

Tento recept vám ukáže, jak si připravit vynikající vepřový guláš z plece s knedlíkem.

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

Nejlepší segedínský guláš

Pro mě to je jednoznačně nejlepší recept na segedínský guláš, který se se mnou podělila moje babička.

Maďarský guláš

Existuje mnoho receptů na originální maďarský guláš. Pro nás je pravý maďarský guláš mírně pikantní a krásně tmavý.

Vepřový guláš s knedlíkem

Recept na dokonalý vepřový guláš s knedlíkem, který patří k tradičním českým jídlům, ale je velmi oblíbený i na Slovensku.

Segedínský guláš

Pokrmy s kysaným zelím jsou velmi oblíbené, proto bychom měli vyzkoušet připravit i pravý segedínský guláš.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Podobné recepty

Vepřový guláš z plece

Tento recept vám ukáže, jak si připravit vynikající vepřový guláš z plece s knedlíkem.

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

Nejlepší segedínský guláš

Pro mě to je jednoznačně nejlepší recept na segedínský guláš, který se se mnou podělila moje babička.

Maďarský guláš

Existuje mnoho receptů na originální maďarský guláš. Pro nás je pravý maďarský guláš mírně pikantní a krásně tmavý.

Vepřový guláš s knedlíkem

Recept na dokonalý vepřový guláš s knedlíkem, který patří k tradičním českým jídlům, ale je velmi oblíbený i na Slovensku.

Segedínský guláš

Pokrmy s kysaným zelím jsou velmi oblíbené, proto bychom měli vyzkoušet připravit i pravý segedínský guláš.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1140 recepty

Dezert

1592 recepty

Snídaně

490 recepty

Dorty

282 recepty

Zapečené

384 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1810 recepty