INZERCE

Vichyssoise

Vichyssoise je studená polévka, která je známá svou jemnou a sametovou texturou. Je připravována z pórků, brambor, cibule, smetany a vývaru, které se mixují a chillují před podáváním.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 velké cibule Přidáno do
  • 600 g brambor Přidáno do
  • 400 ml vývaru Přidáno do
  • 400 ml smetany ke šlehání Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Krokety na ozdobení Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké kousky. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky.

2. Krok

Na hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a dejte na něj cibuli dusit, dokud nebude měkká.

3. Krok

Přidejte nakrájené brambory, osolte a opepřete podle chuti a dejte vařit na cca 5 minut.

4. Krok

Přidejte vývar a počkejte, až brambory změknou.

5. Krok

Přidejte smetanu a vařte 5 minut.

6. Krok

Pomocí mixéru rozmixujte polévku do hladké konzistence.

7. Krok

Po ochutnání přidejte sůl a pepř podle chuti.

8. Krok

Polévku můžete podávat teplou nebo studenou.

9. Krok

Na ozdobení si můžete připravit krokety.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty