INZERCE

Zdroj: Canva

Vepřový guláš

Česká klasika na milion způsobů, tím je výborný guláš. Maso na guláš se dá použít opravdu jakékoliv a my si dnes připravíme guláš z vepřového masa.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 g vepřového masa Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 2 Lžíce slunečnicového oleje Přidáno do
  • 2 Lžíce mleté sladké papriky Přidáno do
  • 1 lžička mletého kmínu Přidáno do
  • 500 ml vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce rajčatového protlaku nebo koncentrátu Přidáno do
  • 2 stroužky kmínu Přidáno do
  • 1 bobkový list Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • Petrželka Přidáno do
INZERCE

Postup

130 min.
1. Krok

Prvně na sporáku si připravte velký hrnec či kotlík a zahřejte jej na střední teplotu.

2. Krok

Do hrnce přidejte olej nebo sádlo a rozehřejte.

3. Krok

Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte je, dokud nejsou měkké a zlatavé.

4. Krok

Do mísy smíchejte mouku, sladkou papriku, kmín, pepř a sůl.

5. Krok

Opatrně obalte kousky vepřového masa v moučné směsi, aby byly rovnoměrně pokryté.

6. Krok

Přidejte maso do hrnce a opékejte ho, dokud neztuhne a zezlátne ze všech stran.

7. Krok

Přidejte rajčatový protlak nebo koncentrát, vývar, stroužky kmínu a bobkový list. Promíchejte a přiveďte k varu.

8. Krok

Snížte teplotu a zakryjte hrnec. Nechte guláš dusit přibližně 1,5 až 2 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka krásně nezhoustne.

9. Krok

Občas vše promíchejte a případně přidejte trochu vody, pokud se guláš příliš zahustí.

10. Krok

Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.

11. Krok

Na talíře rozdělte vepřový guláš a posypte ho čerstvou nasekanou petrželkou či koriandrem.

12. Krok

Podávejte s knedlíky, houskovým knedlíkem nebo bramborovou kaší.

Podobné recepty

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

Hovězí guláš s noky

Tradiční hovězí guláš s přílohou z noků.

Pravý hospodský guláš

Hospodský hovězí guláš je tradiční český pokrm, který si oblíbíte pro jeho bohatou chuť a jednoduchou přípravu. Kvalitní maso, koření a trochu času na dusení - to jsou hlavní ingredience tohoto skvělého pokrmu.

Pravý maďarský kotlíkový guláš

Tento kotlíkový guláš je tradiční a oblíbené jídlo maďarské kuchyně, které vyniká svou bohatou chutí a intenzivní vůní.

Segedínský guláš

Pokrmy s kysaným zelím jsou velmi oblíbené, proto bychom měli vyzkoušet připravit i pravý segedínský guláš.

Chalupářský guláš

Chalupářský guláš je klasický český recept, kombinující kvalitní maso, zeleninu a koření v bohatém, výživném pokrmu, který se podává ideálně s knedlíkem. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou chalupářského guláše.

Podobné recepty

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

Hovězí guláš s noky

Tradiční hovězí guláš s přílohou z noků.

Pravý hospodský guláš

Hospodský hovězí guláš je tradiční český pokrm, který si oblíbíte pro jeho bohatou chuť a jednoduchou přípravu. Kvalitní maso, koření a trochu času na dusení - to jsou hlavní ingredience tohoto skvělého pokrmu.

Pravý maďarský kotlíkový guláš

Tento kotlíkový guláš je tradiční a oblíbené jídlo maďarské kuchyně, které vyniká svou bohatou chutí a intenzivní vůní.

Segedínský guláš

Pokrmy s kysaným zelím jsou velmi oblíbené, proto bychom měli vyzkoušet připravit i pravý segedínský guláš.

Chalupářský guláš

Chalupářský guláš je klasický český recept, kombinující kvalitní maso, zeleninu a koření v bohatém, výživném pokrmu, který se podává ideálně s knedlíkem. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou chalupářského guláše.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty