INZERCE

Zdroj: A_Lein from Getty Images

Vepřový guláš z krkovice

Miluji tradiční českou kuchyni a jeden z mých oblíbených pokrmů je vepřový guláš z krkovice.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti Přidáno do
  • 2 kus cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 6 lžic slunečnicového oleje Přidáno do
  • 3 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička majoránky Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • 1 lžička sladké červené papriky Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 l vody Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Krkovici omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Je důležité krkovici nakrájet na dostatečně velké kousky, aby zůstala šťavnatá během delší doby vaření.

2. Krok

Na pánvi rozpálíme olej a zprudka opečeme maso ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova. Směs posypeme moukou, promícháme a necháme chvilku zaprášit. To vše pomáhá vytvořit bohatou a plnou chuť guláše.

3. Krok

Do směsi přidáme majoránku, kmín a papriku, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

4. Krok

Přidáme vodu a přivedeme k varu. Následně snížíme teplotu a guláš necháme na mírném ohni dusit asi 2 hodiny do měkka. To je důležité pro dokonalou konzistenci masa.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1175 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1636 recepty

Dorty

291 recepty

Snídaně

511 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1877 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

101 recepty