INZERCE

Zdroj: Chicago Tribune for Getty Images

Vepřový filet s bruselkou

Chutné a jednoduché jídlo, které si může každý připravit doma. Obsahuje šťavnatý vepřový filet, který dokonale doplňuje různou zeleninu. Ideální pro rodinné jídlo nebo speciální večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Vepřový filet

  • 1 Kus Vepřový filet (cca. 800 g) Přidáno do
  • 2 KL olivový olej Přidáno do
  • 1 Štipka sůl a pepř Přidáno do

Zelenina

  • 2 Kus mrkve Přidáno do
  • 200 g Růžičková kapusta Přidáno do
  • 2 KL olivový olej Přidáno do
  • 1 Štipka sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Pro recept na vepřový filet se zeleninou z bruselk nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů a připravte si pekáč.

2. Krok

Potřete vepřový filet olivovým olejem, solí a pepřem a položte jej do zapékací misky.

3. Krok

Nakrájejte zeleninu a položte ji kolem vepřového filetu v pekáči. Zakápněte zeleninu olivovým olejem a ochutnejte ji solí a pepřem.

4. Krok

Pečte vepřový řízek a zeleninu 40-45 minut ve předehřáté troubě, dokud není vepřový řízek hotový a zelenina opečená.

5. Krok

Před podáváním nechte vepřovou panenku s růžičkovým zelím odpočívat 10 minut, pak ji nakrájejte na plátky a podávejte s grilovanou zeleninou.

Podobné recepty

Azu po tatarsku

Nejenže azu po tatarsku s rýží vyniká svou tatarskou specifickou chutí, ale také bohatostí ingrediencí a pestrostí vůní, které vás zavedou přímo na východ.

Skvělé hovězí ragú

Hovězí ragú recept je tradiční pomalé vařené jídlo, které svou hustotu, hloubku chuti a aroma získává z pomalého vaření hovězího masa s kořeními a zeleninou. Ideální pro poklidné rodinné obědy o víkendu.

Bramboráky s kuřecí směsí

Kuřecí směs na bramboráky jsou skvělým tradičním českým jídlem a jejich kombinace s kuřecím masem a zeleninou přinese nejen výživný, ale i lahodný pokrm. Vaření těchto vynikajících bramboráků s kuřecí směsí je snadné a rychlé, ideální pro rušné dny.

Chutné drůbeží rizoto

Drůbeží rizoto recept je klasické italské jídlo plné chuti. S čerstvými surovinami a delikátním masem je to neodolatelné jídlo, které je jak výživné, tak lahodné. Tento recept na drůbeží rizoto je jednoduchý na přípravu a zdobený sýrem parmezánem, který z něj udělá jídlo, které vás i vaše rodinu nebo přátele určitě potěší.

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou, tradiční italské jídlo s mnoha variantami. Tento recept na zeleninové rizoto je doplněný o kuřecí maso a bohatou škálu zeleniny, která dodá jídlu nejen chutný základ, ale i výživné prvky.

Svíčková naložená přes noc

Svíčková naložená přes noc je pokrm, který získává na intenzitě chuti a měkčí konzistenci díky tomu, že se maso marinuje v omáčce přes noc, což přináší bohatší a vyváženější gastronomický zážitek.

"Koláče z mletého masa" podle babiččina receptu Masové kuličky

Tento recept na masové kuličky "Hackfleischküchle" je mi obzvlášť blízký, protože pochází od mé babičky, která je vždy připravovala s velkou láskou pro celou rodinu. Pokaždé, když podle jejího receptu připravím mleté karbanátky, okamžitě si vzpomenu na útulné rodinné večeře mého dětství a moje rodina se už nemůže dočkat, až si mleté karbanátky znovu dá.

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

Podobné recepty

Azu po tatarsku

Nejenže azu po tatarsku s rýží vyniká svou tatarskou specifickou chutí, ale také bohatostí ingrediencí a pestrostí vůní, které vás zavedou přímo na východ.

Skvělé hovězí ragú

Hovězí ragú recept je tradiční pomalé vařené jídlo, které svou hustotu, hloubku chuti a aroma získává z pomalého vaření hovězího masa s kořeními a zeleninou. Ideální pro poklidné rodinné obědy o víkendu.

Bramboráky s kuřecí směsí

Kuřecí směs na bramboráky jsou skvělým tradičním českým jídlem a jejich kombinace s kuřecím masem a zeleninou přinese nejen výživný, ale i lahodný pokrm. Vaření těchto vynikajících bramboráků s kuřecí směsí je snadné a rychlé, ideální pro rušné dny.

Chutné drůbeží rizoto

Drůbeží rizoto recept je klasické italské jídlo plné chuti. S čerstvými surovinami a delikátním masem je to neodolatelné jídlo, které je jak výživné, tak lahodné. Tento recept na drůbeží rizoto je jednoduchý na přípravu a zdobený sýrem parmezánem, který z něj udělá jídlo, které vás i vaše rodinu nebo přátele určitě potěší.

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou, tradiční italské jídlo s mnoha variantami. Tento recept na zeleninové rizoto je doplněný o kuřecí maso a bohatou škálu zeleniny, která dodá jídlu nejen chutný základ, ale i výživné prvky.

Svíčková naložená přes noc

Svíčková naložená přes noc je pokrm, který získává na intenzitě chuti a měkčí konzistenci díky tomu, že se maso marinuje v omáčce přes noc, což přináší bohatší a vyváženější gastronomický zážitek.

"Koláče z mletého masa" podle babiččina receptu Masové kuličky

Tento recept na masové kuličky "Hackfleischküchle" je mi obzvlášť blízký, protože pochází od mé babičky, která je vždy připravovala s velkou láskou pro celou rodinu. Pokaždé, když podle jejího receptu připravím mleté karbanátky, okamžitě si vzpomenu na útulné rodinné večeře mého dětství a moje rodina se už nemůže dočkat, až si mleté karbanátky znovu dá.

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1149 recepty

Dezert

1606 recepty

Zapečené

386 recepty

Snídaně

497 recepty

Dorty

288 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1831 recepty