INZERCE

Zdroj: FB: Bezva recepty

Vepřová pečeně na česneku

Vepřová pečeně na česneku je jedním z našich oblíbených pokrmů. Máme ho v oblibě nejen pro jeho vynikající chutě, ale také pro jednoduchost přípravy. Je to perfektní pro nedělní rodinný oběd, kdy má všichni čas se u stolu sejít a těšit se z kvalitního jídla.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg vepřové pečeně Přidáno do
  • 10 Karafiáty česneku Přidáno do
  • 1 lžička Soli Přidáno do
  • 1 lžička mletého pepře Přidáno do
  • 1 větvička rozmarýnu Přidáno do
  • 1 pl olivového oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Vepřovou pečeni omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a rozdrtíme.

2. Krok

Pečeni potřeme olivovým olejem a posypeme solí a pepřem. Nebojte se solit a pepřit pečeni důkladně, protože to ji dodá potřebnou ostrou chuť.

3. Krok

Do pečeně vpravíme stroužky česneku a posypeme rozmarýnem. Chcete-li dosáhnout intenzivnější chuti rozmarýnu, můžete pečeni nechat marínovat přes noc.

4. Krok

Pečeni vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů a pečeme asi 1 až 1,5 hodiny. Jako zkušený kuchař vám doporučuji ověřovat hotovost pokrmu teploměrem na maso. Když dosáhne teploty 70 stupňů, je pečeně hotová.

5. Krok

Hotovou pečeni vyjmeme z trouby, necháme chvilku odpočinout a pak ji nakrájíme.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1178 recepty

Cizrna

17 recepty

Snídaně

511 recepty

Pečení

1879 recepty

Dorty

291 recepty

Smoothies

27 recepty

Mascarpone

101 recepty

Oběd

2359 recepty

Dezert

1636 recepty