INZERCE

Zdroj: Canva

Vepřová panenka na grilu

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 600 g vepřové panenky Přidáno do
  • 3 Lžíce olivho oleje Přidáno do
  • 2 Lžíce Med Přidáno do
  • 2 Lžíce sojé omáčky Přidáno do
  • 3 stroužky česneku (utřeného) Přidáno do
  • 1 lžička mletého pepře Přidáno do
  • 1 lžička mletého kmínu Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme marinádu. Ve velké míse smícháme olivový olej, med, sojovou omáčku, utřený česnek, mletý pepř, mletý kmín a sůl.

2. Krok

Vepřovou panenku omyjeme pod tekou vodou a osušíme. Poté ji nakrájíme na stejnoměrné plátky tloušťky asi 2 cm.

3. Krok

Plátky masa vložíme do marinády a důkladně je obalíme. Necháme marinovat minimálně 2 hodiny ideálně však přes noc.

4. Krok

Vepřovou panenku vyndáme z marinády. Grilujeme na rozpálené pánvi 3-5 minut z každé strany, dokud maso není propečené. Dejte si pozor na přílišné vysušení masa. Uprostřed musí být růžové.

5. Krok

Hotovou vepřovou panenku necháme chvíli odpočinout a pak ji nakrájíme na tenké plátky.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1415 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty