INZERCE
Vepřová krkovice v troubě s bramborem
Vepřová krkovice s bramborem v troubě je jednoduché a tradiční české jídlo, které si oblíbí celá rodina. Vepřová krkovice je krásně šťavnatá a brambory jsou krásně křupavé a plné chuti.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg vepřové krkovice
- 6 velké brambor
- 4 stroužky česneku
- sůl a pepř
- 2 Lžíce oleje
- 1 lžička kmínu
- 200 ml vývaru (masový či zeleninový)
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Poté ho osolíme, opepříme a natřeme rozdrceným česnekem. Poté necháme odležet.
2. Krok
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
3. Krok
V troubě rozehřejeme olej na 180°C.
4. Krok
Na rozehřátý olej položíme krkovici a z obou stran ji krátce opečeme.
5. Krok
K masu přidáme brambory a vše přilijeme vývarem.
6. Krok
Troubu stáhneme na 160°C a maso s brambory pečeme cca 60 minut.
7. Krok
Hotové jídlo podáváme s čerstvým chlebem a podle chuti zakápneme citronem.