INZERCE

Zdroj: Pixabay: Lebemaja

Veganský citronový čočkový salát s cizrnou

Cizrnový salát s čočkou plný bílkovin a živé zeleniny je vizuálně stejně lákavý jako vydatný a chutný.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Složení:

  • 1 šálek Sušená čočka Přidáno do
  • 1 konzervy Cizrna, scezená a propláchnutá Přidáno do
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky Přidáno do
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky Přidáno do
  • 1 Střední červená cibule, nakrájená na kostičky Přidáno do
  • 1 Okurka nakrájená na kostičky Přidáno do
  • 12 šálek čerstvá petržel, jemně nasekaná Přidáno do
  • 14 šálek čerstvá máta, jemně nasekaná Přidáno do

Citronová zálivka

  • 0.3 šálek citronová šťáva Přidáno do
  • 14 šálek olivový olej Přidáno do
  • 1 stroužek česnek, mletý Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejprve uvařte čočku podle návodu na obalu. Do vroucí vody obvykle přidávám několik bobkových listů, které zvýrazní přirozenou zemitou chuť čočky. Po uvaření ji propláchněte pod studenou vodou a dejte stranou.

2. Krok

Zatímco se čočka vaří, můžete se pustit do přípravy zeleniny. Nakrájejte papriku, cibuli a okurku na kostičky. Nezapomeňte okurku před nakrájením zbavit slupky, zabráníte tak vodnatosti salátu.

3. Krok

Ve velké salátové míse smíchejte uvařenou čočku, propláchnutou cizrnu, na kostičky nakrájenou zeleninu a nasekané bylinky. Když je čočka ještě mírně teplá, zelenina si zachová svou křupavost a bylinky se do směsi dostanou svou chutí.

4. Krok

Nyní je čas připravit citronovou zálivku. V malé misce vyšlehejte citronovou šťávu, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Doporučuji použít čerstvě vymačkanou citronovou šťávu pro větší šmrnc!

5. Krok

Nakonec salát přelijte citronovou zálivkou a promíchejte, aby se vše dobře obalilo. V případě potřeby dochuťte solí a pepřem.

Podobné recepty

Pečený květákový salát s cizrnou kořeněný bylinkovým kořením

Pokud jste stejně jako já fanoušky rostlinných jídel, pak tento květákový salát s cizrnou určitě musíte vyzkoušet. Tento recept jsem už mnohokrát připravila k rodinnému jídlu a vždycky se povedl. Kombinace křupavosti květáku, oříškovosti cizrny a pikantnosti zálivky vytváří symfonii chutí a zajímavých textur, kterou si naprosto jistě zamilujete. Je to skvělý recept, který si můžete připravit předem, protože se dobře skladuje v lednici.

Jak připravit teplý salát z pečené cizrny

Kombinace zeleniny a koření dělá z tohoto salátu ideální lehký oběd, přílohu nebo i vydatnou večeři. Nejenže je plný zdravých ingrediencí, ale je také neuvěřitelně chutný a sytý.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Smažený sezamový salát ze zelených čajových nudlí

Nudle se zeleným čajem je recept, který jsem časem zdokonalila s touhou spojit svou lásku k nudlím a uklidňující vlastnosti zeleného čaje. Jelikož jsem vášnivou fanynkou asijské kuchyně, chtěla jsem se s vámi podělit o tento elegantní, ale snadno připravitelný pokrm, který se může pochlubit jedinečnou směsí chutí. Tyto nudle, které se skvěle hodí k lehkým obědům nebo když potřebujete uklidňující večeři, jsou živé, výživné a díky nálevu ze zeleného čaje plné zdraví prospěšných látek.

Dýně připravená na sladkokyselo

Stále si vzpomínám, jak jsem poprvé dělala dýňové sladkokyselé koláče. Na večeři s přáteli jsem tento pokrm položila na stůl a okamžitě se stal hitem. Základem tohoto exotického sladkokyselého pokrmu je krásná dýně Hokkaido. Skvěle se hodí k podzimu a je plná lahodného koření. Jeho příprava je překvapivě snadná a na hosty udělá dojem.

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Vegetariánská kapusta s bramborami

Tento recept je jednou z mých nejoblíbenějších verzí kapusty. Je vegetariánský, zdravý a obzvlášť chutný v chladných zimních měsících. Připravovala jsem ho už několikrát a znovu a znovu jsem ho obměňovala - a pokaždé to byla opravdová lahůdka. Čerstvé zelí se dusí ve vývaru s bramborami a vznikne tak vegetariánské hlavní jídlo.

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Podobné recepty

Pečený květákový salát s cizrnou kořeněný bylinkovým kořením

Pokud jste stejně jako já fanoušky rostlinných jídel, pak tento květákový salát s cizrnou určitě musíte vyzkoušet. Tento recept jsem už mnohokrát připravila k rodinnému jídlu a vždycky se povedl. Kombinace křupavosti květáku, oříškovosti cizrny a pikantnosti zálivky vytváří symfonii chutí a zajímavých textur, kterou si naprosto jistě zamilujete. Je to skvělý recept, který si můžete připravit předem, protože se dobře skladuje v lednici.

Jak připravit teplý salát z pečené cizrny

Kombinace zeleniny a koření dělá z tohoto salátu ideální lehký oběd, přílohu nebo i vydatnou večeři. Nejenže je plný zdravých ingrediencí, ale je také neuvěřitelně chutný a sytý.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Smažený sezamový salát ze zelených čajových nudlí

Nudle se zeleným čajem je recept, který jsem časem zdokonalila s touhou spojit svou lásku k nudlím a uklidňující vlastnosti zeleného čaje. Jelikož jsem vášnivou fanynkou asijské kuchyně, chtěla jsem se s vámi podělit o tento elegantní, ale snadno připravitelný pokrm, který se může pochlubit jedinečnou směsí chutí. Tyto nudle, které se skvěle hodí k lehkým obědům nebo když potřebujete uklidňující večeři, jsou živé, výživné a díky nálevu ze zeleného čaje plné zdraví prospěšných látek.

Dýně připravená na sladkokyselo

Stále si vzpomínám, jak jsem poprvé dělala dýňové sladkokyselé koláče. Na večeři s přáteli jsem tento pokrm položila na stůl a okamžitě se stal hitem. Základem tohoto exotického sladkokyselého pokrmu je krásná dýně Hokkaido. Skvěle se hodí k podzimu a je plná lahodného koření. Jeho příprava je překvapivě snadná a na hosty udělá dojem.

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Vegetariánská kapusta s bramborami

Tento recept je jednou z mých nejoblíbenějších verzí kapusty. Je vegetariánský, zdravý a obzvlášť chutný v chladných zimních měsících. Připravovala jsem ho už několikrát a znovu a znovu jsem ho obměňovala - a pokaždé to byla opravdová lahůdka. Čerstvé zelí se dusí ve vývaru s bramborami a vznikne tak vegetariánské hlavní jídlo.

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1578 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Dorty

274 recepty