INZERCE

Zdroj: pbukal from Getty Images

Václavkový guláš

Recept na chutný václavkový guláš s bramborami, který nejlépe chutná z čerstvých václavek, které rostou na podzim.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g václavky Přidáno do
  • 4 ks velké brambory Přidáno do
  • 3 ks mrkve Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 ks velká cibule Přidáno do
  • 4 Lžíce oleje Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička mleté papriky Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • 1 lžička majoránky Přidáno do
  • 750 ml zeleninového vývaru Přidáno do
  • petrželka na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Začněme očištěním a nakrájením brambor, mrkve a houb. Doporučuji nakrájet brambory na malé kousky, aby se rychleji uvařily. Mrkve nakrájejte na tenké plátky a houby na plátky podle preferencí.

2. Krok

Po omytí a nasekání zeleniny, opečte je na pánvi s olejem. Začněte přidáním cibule a česneku, poté přidejte mrkev, a nakonec houby a brambory.

3. Krok

Přidejte lžíci mouky, mletou papriku, sůl, pepř, kmín a majoránku. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience propojily.

4. Krok

Přidejte zeleninový vývar a nechte guláš vařit na mírném ohni asi hodinu, dokud se brambory a zelenina nezměknou.

5. Krok

Pokud je guláš příliš tekutý, můžete do něj přidat lžičku mouky smíchanou s malým množstvím vody.

6. Krok

Jemně přichutněte a při podávání posypte petrželkou.

Podobné recepty

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Rychlé a snadné gratinování brambor a pórku

Tento recept na "bramborový pórkový nákyp" je jedním z mých nejoblíbenějších zimních jídel. Je krémový, hřejivý a velmi sytý. Tento pokrm jsem pro svou rodinu a přátele připravila už nesčetněkrát a vždycky má velký úspěch. Čerstvý pórek a brambory jsou dušené s česnekem a poté zapečené v troubě - lahůdka pro chuťové buňky!

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Vegetariánská kapusta s bramborami

Tento recept je jednou z mých nejoblíbenějších verzí kapusty. Je vegetariánský, zdravý a obzvlášť chutný v chladných zimních měsících. Připravovala jsem ho už několikrát a znovu a znovu jsem ho obměňovala - a pokaždé to byla opravdová lahůdka. Čerstvé zelí se dusí ve vývaru s bramborami a vznikne tak vegetariánské hlavní jídlo.

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Vánoční salát

Tradiční vánoční salát s brambory a majonézou, který nesmí chybět na štědrovečerním stole.

"Černé zelí" (kapusta) s bramborami recept

Snadno připravitelný a zdravý pokrm, který je díky své vydatné chuti vhodný zejména v chladném období.Černé zelí je velmi podobné kapustě. Miluji kombinaci zemité chuti černého zelí a jednoduché přílohy v podobě brambor. Je chutné, výživné, zdravé a především se snadno připravuje na rodinný obědový stůl.

Dušená hlíva ústřičná

Recept na dušenou hlívu ústřičnou, vhodný k obědu nebo večeři.

Podobné recepty

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Rychlé a snadné gratinování brambor a pórku

Tento recept na "bramborový pórkový nákyp" je jedním z mých nejoblíbenějších zimních jídel. Je krémový, hřejivý a velmi sytý. Tento pokrm jsem pro svou rodinu a přátele připravila už nesčetněkrát a vždycky má velký úspěch. Čerstvý pórek a brambory jsou dušené s česnekem a poté zapečené v troubě - lahůdka pro chuťové buňky!

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Vegetariánská kapusta s bramborami

Tento recept je jednou z mých nejoblíbenějších verzí kapusty. Je vegetariánský, zdravý a obzvlášť chutný v chladných zimních měsících. Připravovala jsem ho už několikrát a znovu a znovu jsem ho obměňovala - a pokaždé to byla opravdová lahůdka. Čerstvé zelí se dusí ve vývaru s bramborami a vznikne tak vegetariánské hlavní jídlo.

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Vánoční salát

Tradiční vánoční salát s brambory a majonézou, který nesmí chybět na štědrovečerním stole.

"Černé zelí" (kapusta) s bramborami recept

Snadno připravitelný a zdravý pokrm, který je díky své vydatné chuti vhodný zejména v chladném období.Černé zelí je velmi podobné kapustě. Miluji kombinaci zemité chuti černého zelí a jednoduché přílohy v podobě brambor. Je chutné, výživné, zdravé a především se snadno připravuje na rodinný obědový stůl.

Dušená hlíva ústřičná

Recept na dušenou hlívu ústřičnou, vhodný k obědu nebo večeři.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1144 recepty

Dezert

1596 recepty

Zapečené

386 recepty

Snídaně

495 recepty

Dorty

287 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1816 recepty