INZERCE
Udělejte si doma Itálii s tímto receptem na boloňské špagety
Boloňské špagety jsou klasickým italským jídlem. Někdo v něm vidí jen špagety, boloňskou omáčku a parmazán, pro jiného toto jídlo představuje návrat do školní jídelny. Připravte si boloňské špagety u vás doma!
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g špaget
- nakrájená na kostky
- 3 stroužky česneku
- nasekané
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce mletého černého pepře
- 1 lžíce mletého oregána
- 1 lžíce mletého tymiánu
- 1 lžíce mletého bobkového listu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 250 ml suchého bílého vína
- 100 g parmazánu
- nastrouhaného
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Ve velkém hrnci si uvařte špagety podle návodu na obalu.
2. Krok
Mezitím, v pánvi na střední teplotě rozehřejte olej a máslo. Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud cibule nezměknou.
3. Krok
Přidejte mleté maso a smažte, dokud maso není propečené.
4. Krok
Přidejte pepř, oregáno, tymián, bobkový list a rajčatový protlak a důkladně promíchejte.
5. Krok
Přiveďte směs k varu, snižte teplo a nechte vařit po dobu 20 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.
6. Krok
Vmíchejte uvařené špagety do omáčky a promíchejte.
7. Krok
Nakonec posypte nastrouhaným parmazánem a podávejte.