INZERCE

Zdroj: Pixabay

Tradiční klasický australský koláč s hovězím masem

Aussie Meat Pie je klasické australské jídlo, které je dobře známé pro svou lahodnou, bohatou a pikantní chuť. Tento teplý a uklidňující koláč se v Austrálii často jí na cestách a je ideální jako vydatný oběd, večeře nebo svačina na fotbalový zápas. Podle tohoto receptu připravíte 6 jednotlivých koláčů, z nichž každý je naplněn šťavnatou směsí mletého hovězího masa, cibule a aromatické omáčky.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 gms mletého hovězího masa Přidáno do
  • 1 Velká cibule nakrájená nadrobno Přidáno do
  • 2 stroužky česnek, mletý Přidáno do
  • 1 šálek Hovězí vývar Přidáno do
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku Přidáno do
  • 1 polévková lžíce worcestrové omáčky Přidáno do
  • 2 pl Univerzální mouka Přidáno do
  • 4 listy Rozmražené listové těsto Přidáno do
  • 1 Rozšlehané vejce na vaječnou omáčku Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte mleté hovězí maso, cibuli a česnek. Vařte, dokud se maso dobře nepropeče a cibule nezměkne.

2. Krok

Vmíchejte rajčatový protlak, worcestrovou omáčku a mouku. Vařte ještě 2 minuty.

3. Krok

Přilijte hovězí vývar a snižte teplotu na minimum. Vařte asi 20-30 minut, dokud omáčka nezhoustne.

4. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C. Mezitím nakrájejte každý plát těsta na 6 čtverců.

5. Krok

Jednotlivé koláčové formy lehce vymažte tukem. Každou formu vyložte jedním čtvercem těsta a rovnoměrně do nich rozdělte masovou směs.

6. Krok

Na každý koláč položte další čtverec těsta. Okraje přitiskněte k sobě, aby se utěsnily, a přebytečné těsto ořízněte.

7. Krok

Vrchní část každého koláče potřete rozšlehaným vajíčkem, aby koláč získal zlatavou barvu.

8. Krok

Pečte asi 25-30 minut nebo dokud není těsto nafouklé a zlatavé.

9. Krok

Před podáváním je nechte mírně vychladnout a vychutnejte si domácí Aussie Meat Pie!

Podobné recepty

Křupavý koláč z kuřecího a chřestového těsta

Tento pikantní koláč s kuřecím masem a chřestem je recept, který je mému srdci blízký. Zlatavá kůrka, krémová omáčka, jemné kuřecí maso a výživný chřest dohromady vytvářejí lahodně uklidňující pokrm.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Králičí paštika

Králičí paštika je ideální volbou pro ty, kteří ocení vynikající a do jisté míry jedinečný pokrm, který potěší nejen svým vzhledem, ale především chutí. Křehké králičí maso v kombinaci s nádechem slaniny a zeleniny, uzavřené v křupavém těstíčku, představuje rafinovanou kombinaci, která se skvěle hodí na slavnostní stůl nebo pro zvláštní příležitost.

Vepřová panenka wellington

Recept na chutnou vepřovou panenku pečenou ala Wellington.

Vepřová panenka Wellington

Vepřová panenka Wellington je elegantní pokrm, který dokáže oslnit i ty nejnáročnější strávníky. Tato verze klasického receptu Wellington zaměňuje hovězí filé za vepřové panenky, pro výraznější chuť.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Předkrm z marockého kuřecího masa

Pastilla je marocký předkrm, který si vychutnáváme o svátcích, na svatbách a při zvláštních příležitostech. Kuřecí pastilla je směs sladkých a slaných chutí s křupavou vrstvou filo těsta na povrchu, která při jídle křupe! Příprava kuřecí pastilly je časově náročnější, ale chuťově se vydařila!

Vepřový filet v listovém těstě

Dokonalé jídlo pro elegantní večeři: jemný vepřový filet obalený v křupavém listovém těstě.

Podobné recepty

Křupavý koláč z kuřecího a chřestového těsta

Tento pikantní koláč s kuřecím masem a chřestem je recept, který je mému srdci blízký. Zlatavá kůrka, krémová omáčka, jemné kuřecí maso a výživný chřest dohromady vytvářejí lahodně uklidňující pokrm.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Králičí paštika

Králičí paštika je ideální volbou pro ty, kteří ocení vynikající a do jisté míry jedinečný pokrm, který potěší nejen svým vzhledem, ale především chutí. Křehké králičí maso v kombinaci s nádechem slaniny a zeleniny, uzavřené v křupavém těstíčku, představuje rafinovanou kombinaci, která se skvěle hodí na slavnostní stůl nebo pro zvláštní příležitost.

Vepřová panenka wellington

Recept na chutnou vepřovou panenku pečenou ala Wellington.

Vepřová panenka Wellington

Vepřová panenka Wellington je elegantní pokrm, který dokáže oslnit i ty nejnáročnější strávníky. Tato verze klasického receptu Wellington zaměňuje hovězí filé za vepřové panenky, pro výraznější chuť.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Předkrm z marockého kuřecího masa

Pastilla je marocký předkrm, který si vychutnáváme o svátcích, na svatbách a při zvláštních příležitostech. Kuřecí pastilla je směs sladkých a slaných chutí s křupavou vrstvou filo těsta na povrchu, která při jídle křupe! Příprava kuřecí pastilly je časově náročnější, ale chuťově se vydařila!

Vepřový filet v listovém těstě

Dokonalé jídlo pro elegantní večeři: jemný vepřový filet obalený v křupavém listovém těstě.

Reels

Nové

Hlavní kategorie