INZERCE

Zdroj: Pixabay: tiburi

Švestkový džem

Chutný švestkový džem, který je perfektní pro pečení koláčů, plnění palačinek nebo jen tak na chléb.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 2 kg švestky Přidáno do
  • 1 kg cukr Přidáno do
  • 1 bal Želírovací cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Opláchněte švestky, odstraňte pecky a nakrájejte na menší kusy.

2. Krok

Svestky poté vařte na mírném ohni a občas promíchejte, aby se nepřipálily.

3. Krok

Když švestky pustí svou šťávu, přidejte cukr a želírovací cukr.

4. Krok

Všechno dobře promíchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a pokračujte v vaření, dokud marmeláda nedosáhne požadované konzistence.

INZERCE
5. Krok

Naplňte hotový džem do sterilizovaných sklenic a pevně je uzavřete.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1418 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Švestkový džem

Chutný švestkový džem, který je perfektní pro pečení koláčů, plnění palačinek nebo jen tak na chléb.

180
Zápis
10
Počet porcí
Postup
1. Krok

Opláchněte švestky, odstraňte pecky a nakrájejte na menší kusy.

2. Krok

Svestky poté vařte na mírném ohni a občas promíchejte, aby se nepřipálily.

3. Krok

Když švestky pustí svou šťávu, přidejte cukr a želírovací cukr.

4. Krok

Všechno dobře promíchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a pokračujte v vaření, dokud marmeláda nedosáhne požadované konzistence.

5. Krok

Naplňte hotový džem do sterilizovaných sklenic a pevně je uzavřete.

Ingredience
2 kg
švestky
1 kg
cukr
1 bal
Želírovací cukr