INZERCE

Zdroj: ac_bnphotos from Getty Images Signature

Šťavnatý pečený králík

INZERCE

Ingredience

porce
4

Králík a marináda

  • 1 kus králík Přidáno do
  • 4 Lžíce olej Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 4 ks stroužky česneku Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 1 lžička mletý pepř Přidáno do

Pečení

  • 200 ml vývar Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Králíka omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a prolisujeme. Poté králíka natřeme hořčicí, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji ze všech stran, dokud nezíská zlatavou barvu.

2. Krok

Králíka přendáme do pekáčku, přidáme cibuli, prolisovaný česnek a zalijeme vývarem. Přikryjeme a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 90 minut, během pečení králíka podléváme vývarem.

3. Krok

Podáváme s bramborem nebo knedlíkem a zeleninou podle chuti.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1415 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty