INZERCE

Šťavnaté knedlíčky pirohy

Ochutnejte východoevropskou specialitu, pirohy, které ohromí snadnou přípravou i chutí!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg zlatých brambor Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 100 gramů ostrého sýra čedar Přidáno do
  • 1 lžíce máslo Přidáno do
  • čerstvá pažitka Přidáno do
  • 360 gramů hladké mouky Přidáno do
  • 110 ml mléka Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 7 gramů soli Přidáno do
  • 10 gramů oleje nebo másla Přidáno do
  • Máslo na smažení Přidáno do
  • plátky Cibule nakrájená na tenké Přidáno do
  • Zakysaná smetana na podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Oškrábejte a nakrájejte kilo brambor, vařte ve vodě se špetkou soli.

2. Krok

Scedit, rozmačkat brambory a přidat nastrouhaný sýr a máslo.

3. Krok

Připravte těsto smícháním mléka, vajec, mouky, soli a oleje.

4. Krok

Nechte těsto odpočívat, poté zpracovávejte 6-8 minut.

5. Krok

Rozválejte těsto, vykrajujte kruhy.

6. Krok

Nanesete náplň na kruhy, složte a zalepte okraje.

7. Krok

Vařte pirohy ve vodě se solí, dokud nevyplavou, a poté ještě dvě minuty.

8. Krok

Přeneste pyrohy na mřížku na ochlazení.

9. Krok

Orestujte pirohy na másle s cibulí (volitelné).

10. Krok

Podávejte se zakysanou smetanou a pažitkou nahoře.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Bramborové pirohy s bryndzou

Recept na vynikající bramborové pirohy s bryndzou, které jsou skvělým způsobem, jak využít zbytky vařených brambor, a skvěle poslouží jako hlavní jídlo při rodinném obědě.

Pirohy Pohlreich

Pirohy Pohlreich jsou jedinečné kulinářské dílo, s dnešní recept nese jméno renomovaného českého kuchaře Martina Pohlreicha.

Čočka na kyselo pro začátečníky

Tento recept na čočku na kyselo je ideální pro začátečníky. Je jednoduchý, rychlý a výsledek je vynikající.

Pirohy s povidly

Vynikající sladké pirohy naplněné džemem a tvarohovou náplní s posypkou. Pocta pro malé mlsalé.

Slovenské pirohy

Tomuto tradičnímu slovenskému jídlu věnuje česká kuchyně zvláštní pozornost, a proto vám přinášíme recept na sladké tvarohové pirohy.

Špenátové risotto

Risotta mám velmi ráda, ať už je dýňové, řepové nebo i toto špenátové

Bezlepkové noky s brynzou

Tradiční slovenské halušky s brynzou, ale v bezlepkové verzi.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Bramborové pirohy s bryndzou

Recept na vynikající bramborové pirohy s bryndzou, které jsou skvělým způsobem, jak využít zbytky vařených brambor, a skvěle poslouží jako hlavní jídlo při rodinném obědě.

Pirohy Pohlreich

Pirohy Pohlreich jsou jedinečné kulinářské dílo, s dnešní recept nese jméno renomovaného českého kuchaře Martina Pohlreicha.

Čočka na kyselo pro začátečníky

Tento recept na čočku na kyselo je ideální pro začátečníky. Je jednoduchý, rychlý a výsledek je vynikající.

Pirohy s povidly

Vynikající sladké pirohy naplněné džemem a tvarohovou náplní s posypkou. Pocta pro malé mlsalé.

Slovenské pirohy

Tomuto tradičnímu slovenskému jídlu věnuje česká kuchyně zvláštní pozornost, a proto vám přinášíme recept na sladké tvarohové pirohy.

Špenátové risotto

Risotta mám velmi ráda, ať už je dýňové, řepové nebo i toto špenátové

Bezlepkové noky s brynzou

Tradiční slovenské halušky s brynzou, ale v bezlepkové verzi.

Reels

Nové