INZERCE

Srbské žebírko s lečem

Srbské žebírko s lečem je tradiční srbské jídlo, které kombinuje chutné grilované vepřové žebírko s bohatým domácím lečem. Příprava je trochu časově náročná, ale výsledek stojí za to!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 112 kg vepřové žebírko Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 1 lžička pepře Přidáno do
  • 1 Lžíce mletého kmínu Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 1 paprika Přidáno do
  • 2 rajčata Přidáno do
  • 500 g mražených fazolí Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 l vody Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

160 min.
1. Krok

Žebírko omyjeme, osušíme a natřeme kořením (sůl, pepř, sladká paprika, mletý kmín) a necháme odležet asi hodinu.

2. Krok

Mezitím na olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, dozlatova orestujeme a přidáme nakrájená rajčata, papriku a prolisovaný česnek.

3. Krok

Přidáme fazole a zalijeme vodou. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Vaříme asi hodinu.

4. Krok

Žebírko rozdělíme na menší kousky a grilujeme na grilovací pánvi z obou stran dozlatova.

INZERCE
5. Krok

Podáváme s připraveným lečem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Srbské žebírko s lečem

Srbské žebírko s lečem je tradiční srbské jídlo, které kombinuje chutné grilované vepřové žebírko s bohatým domácím lečem. Příprava je trochu časově náročná, ale výsledek stojí za to!

160
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Žebírko omyjeme, osušíme a natřeme kořením (sůl, pepř, sladká paprika, mletý kmín) a necháme odležet asi hodinu.

2. Krok

Mezitím na olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, dozlatova orestujeme a přidáme nakrájená rajčata, papriku a prolisovaný česnek.

3. Krok

Přidáme fazole a zalijeme vodou. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Vaříme asi hodinu.

4. Krok

Žebírko rozdělíme na menší kousky a grilujeme na grilovací pánvi z obou stran dozlatova.

5. Krok

Podáváme s připraveným lečem.

Ingredience
112 kg
vepřové žebírko
1 lžička
soli
1 lžička
pepře
1 Lžíce
mletého kmínu
4 stroužky
česneku
1
cibule
1
paprika
2
rajčata
500 g
mražených fazolí
2 Lžíce
olivového oleje
1 l
vody