Špenátový koláč
Jednoduchý koláč se špenátem a vejci
Ingredience
- 2 Balení listového těsta
- 400 g mraženého špenátu listy
- 1 malou cibuli
- 400 g ricotty
- 100 g Strouhaného sýra gouda
- 6 vajec
- sůl
- pepř
- Česnek sušený a cibule
Nejnovější letáky
Postup
Nakrájenou cibuli restujeme na pánvi, přidáme mražený špenát. Restujeme do změknutí špenátu. Takto připravený špenát necháme vychladnout. V míse smícháme špenát, ricottu, sýr, 1 vejce. Promícháme a ochutíme. Formu vyložíme pečícím papírem a vložíme 1 plát listového těsta. Těsto propícháme vidličkou. Do takto připraveného těsta vlijeme připravenou směs. Lžící uděláme 4 důlky, do kterých vyklepneme vejce. Druhý plát vykrojíme do kruhu a uděláme v něm čtyři zářezy. Přikryjeme koláč a zářezy dáme na vejce, abychom poznali po upečení, kde jsou. Okraje koláče ukončíme. Koláč potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 50 minut. Po vytažení z trouby necháme koláč 20 minut odpočinout a teprve potom podáváme
Načti si QR kód a uvidíš videorecept