INZERCE

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=W_xVt0K4pgA

Španělský ptáček s rýží - česká klasika

Španělský ptáček nemá se Španělskem nic společného, naopak je to vynikající česká klasika, ke které se nejlépe hodí rýže. Tento recept udělá hovězí maso krásně jemné a křehké.

INZERCE
Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Recept najdete v tomto článku

Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Ingredience

porce
6

Závitky

  • 4 plátky hovězí kýty po g Přidáno do
  • 1 natvrdo uvařené vejce Přidáno do
  • 2 ks nakládané okurky Přidáno do
  • 4 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 20 g špeku Přidáno do
  • 80 g salámu Gothaj nebo špekáčky Přidáno do
  • a sůl pepř Přidáno do

Omáčka

  • 50 g sádla Přidáno do
  • 3 ks stredne veľké cibule Přidáno do
  • 40 g špek Přidáno do
  • 2 Lžíce vrchovatá hladké mouky Přidáno do
  • 800 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 100 ml láku z okurek Přidáno do
  • 1 Lžíce plnotučné hořčice Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.

Plátky hovězí kýty naklepeme přes mikrotenový pytlík, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme nakrájený špek, salám, vejce, okurky a cibuli. Závitky pevně zabalíme a převážeme kuchyňským provázkem nebo zajistíme jehlami. V sádle opečeme závitky ze všech stran. Vyndáme je a v té samé pánvi orestujeme cibuli a špek. Zalijeme vývarem, přidáme hořčici a lák z okurek, promícháme, vrátíme závitky a dusíme asi hodinu a půl doměkka. Vyndáme závitky, odstraníme provázek/jehly a omáčku precedíme nebo rozmixujeme. Podáváme s rýží.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image anna01

Španělský ptáček s rýží - česká klasika

Španělský ptáček nemá se Španělskem nic společného, naopak je to vynikající česká klasika, ke které se nejlépe hodí rýže. Tento recept udělá hovězí maso krásně jemné a křehké.

90
Zápis
6
Počet porcí
Postup

Plátky hovězí kýty naklepeme přes mikrotenový pytlík, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme nakrájený špek, salám, vejce, okurky a cibuli. Závitky pevně zabalíme a převážeme kuchyňským provázkem nebo zajistíme jehlami. V sádle opečeme závitky ze všech stran. Vyndáme je a v té samé pánvi orestujeme cibuli a špek. Zalijeme vývarem, přidáme hořčici a lák z okurek, promícháme, vrátíme závitky a dusíme asi hodinu a půl doměkka. Vyndáme závitky, odstraníme provázek/jehly a omáčku precedíme nebo rozmixujeme. Podáváme s rýží.

Ingredience
Závitky
4 plátky
hovězí kýty po g
1
natvrdo uvařené vejce
2 ks
nakládané okurky
4 Lžíce
Hořčice
20 g
špeku
80 g
salámu Gothaj nebo špekáčky
a
sůl pepř
Omáčka
50 g
sádla
3 ks
stredne veľké cibule
40 g
špek
2 Lžíce
vrchovatá hladké mouky
800 ml
hovězího vývaru
100 ml
láku z okurek
1 Lžíce
plnotučné hořčice