INZERCE

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=W_xVt0K4pgA

Španělský ptáček s rýží - česká klasika

Španělský ptáček nemá se Španělskem nic společného, naopak je to vynikající česká klasika, ke které se nejlépe hodí rýže. Tento recept udělá hovězí maso krásně jemné a křehké.

INZERCE
Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Recept najdete v tomto článku

Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Ingredience

porce
6

Závitky

  • 4 plátky hovězí kýty po g Přidáno do
  • 1 natvrdo uvařené vejce Přidáno do
  • 2 ks nakládané okurky Přidáno do
  • 4 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 20 g špeku Přidáno do
  • 80 g salámu Gothaj nebo špekáčky Přidáno do
  • a sůl pepř Přidáno do

Omáčka

  • 50 g sádla Přidáno do
  • 3 ks stredne veľké cibule Přidáno do
  • 40 g špek Přidáno do
  • 2 Lžíce vrchovatá hladké mouky Přidáno do
  • 800 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 100 ml láku z okurek Přidáno do
  • 1 Lžíce plnotučné hořčice Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.

Plátky hovězí kýty naklepeme přes mikrotenový pytlík, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme nakrájený špek, salám, vejce, okurky a cibuli. Závitky pevně zabalíme a převážeme kuchyňským provázkem nebo zajistíme jehlami. V sádle opečeme závitky ze všech stran. Vyndáme je a v té samé pánvi orestujeme cibuli a špek. Zalijeme vývarem, přidáme hořčici a lák z okurek, promícháme, vrátíme závitky a dusíme asi hodinu a půl doměkka. Vyndáme závitky, odstraníme provázek/jehly a omáčku precedíme nebo rozmixujeme. Podáváme s rýží.

Podobné recepty

anna01
anna01
Náhled receptu Vepřové plátky na houbách
Videorecept

Vepřové plátky na houbách

Recept na vepřové plátky na houbách je ideální pro všechny, kteří si chtějí udělat výjimečný oběd nebo večeři. Tato pokrm je plný chuti a vaše hosty jistě ohromí.
anna01
anna01
Náhled receptu Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá
Videorecept

Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá

Rajská omáčka je česká klasická omáčka, vyzkoušejte tento jednoduchý a vynikající recept.

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Vepřová játra na cibulce

Vepřová játra na cibulce jsou vynikající klasika. Je důležité si dát pozor na čerstvost jater, protože játra jsou velmi citlivá na kvalitu a špatně čerstvá játra mohou být nebezpečná pro zdraví.

Jednoduchá znojemská omáčka s hovězím

Jednoduchá znojemská omáčka s hovězím je klasický český recept pocházející právě z města Znojmo. Je to snadná a chutná omáčka s hovězím masem.

Dokonalá boloňská omáčka jako z Itálie

Tento skvělý recept na boloňskou omáčku musíte zkusit. Není složitý, ale je to opravdová klasika plná chuti. Určitě se nevyplatí šetřit na ingrediencích. Je to typická omáčka pro Itálii a je ideální k těstovinám (špagety) nebo jako příloha k masu.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Podobné recepty

anna01
anna01
Náhled receptu Vepřové plátky na houbách
Videorecept

Vepřové plátky na houbách

Recept na vepřové plátky na houbách je ideální pro všechny, kteří si chtějí udělat výjimečný oběd nebo večeři. Tato pokrm je plný chuti a vaše hosty jistě ohromí.
anna01
anna01
Náhled receptu Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá
Videorecept

Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá

Rajská omáčka je česká klasická omáčka, vyzkoušejte tento jednoduchý a vynikající recept.

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Vepřová játra na cibulce

Vepřová játra na cibulce jsou vynikající klasika. Je důležité si dát pozor na čerstvost jater, protože játra jsou velmi citlivá na kvalitu a špatně čerstvá játra mohou být nebezpečná pro zdraví.

Jednoduchá znojemská omáčka s hovězím

Jednoduchá znojemská omáčka s hovězím je klasický český recept pocházející právě z města Znojmo. Je to snadná a chutná omáčka s hovězím masem.

Dokonalá boloňská omáčka jako z Itálie

Tento skvělý recept na boloňskou omáčku musíte zkusit. Není složitý, ale je to opravdová klasika plná chuti. Určitě se nevyplatí šetřit na ingrediencích. Je to typická omáčka pro Itálii a je ideální k těstovinám (špagety) nebo jako příloha k masu.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Reels

Nové