INZERCE

Sirup ze smrkových výhonků

Výhonky smrku skrývají jedinečnou aromatickou sílu, kterou lze využít k přípravě lahodného sirupu, který oživí chuťové buňky a poskytne příjemnou vůni přírody.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 200 g čerstvých smrkových výhonků Přidáno do
  • 500 ml vody Přidáno do
  • 500 g cukru Přidáno do
  • 1 citron šťáva kůra Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejprve si důkladně omyjte smrkové výhonky, abyste odstranili případnou nečistotu.

2. Krok

V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte smrkové výhonky. Vařte je asi 10 minut, aby se uvolnila jejich aroma a léčivé látky.

3. Krok

Poté odstraňte výhonky z vody a přidejte do ní cukr. Dobře promíchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.

4. Krok

Přidejte do sirupu také šťávu z jednoho citronu a nastrouhanou kůru z citronu pro osvěžující chuť.

5. Krok

Vodu s cukrem a citronem vařte asi 10 minut na středním ohni, aby se všechny přísady propojily a vznikl sirupovitý koncentrát.

6. Krok

Poté nechte sirup vychladnout na pokojovou teplotu.

7. Krok

Když je sirup dostatečně vychlazený, přefiltru- jte ho přes jemné síto nebo gázu, aby se odstranily všechny zbytky výhonků a citronové kůry.

8. Krok

Přelijte sirup do sterilizovaných lahví nebo sklenic a dobře je uzavřete.

9. Krok

Recept na sirup můžete skladovat v chladničce a používat jako sladidlo nebo přísadu do nápojů a dezertů. Můžete ho také smíchat s vodou a podávat jako osvěžující nápoj.

10. Krok

Tento sirup ze smrkových výhonků má blahodárné účinky a je bohatý na vitamín C a další prospěšné látky a může přinést chuťovou rozmanitost do vaší kuchyně.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1169 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1631 recepty

Dorty

290 recepty

Snídaně

507 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1868 recepty

Rýže

153 recepty

Mascarpone

100 recepty